Ana SayfaEkonomiYurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşları Türkiye Bankalarından Kredi Alabilir Mi?

Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşları Türkiye Bankalarından Kredi Alabilir Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gurbetçiler Türkiye’deki Bankalardan Kredi Çekebilir Mi?

2. Dünya Savaşı’ndan sonra nüfusu yok olmaya yüz tutan Avrupa tarih sahnesinden yok olmamak amacıyla çeşitli ülkelerden işçi talep etti. Bu talebe karşılık veren ülkeler arasında Türkiye de yer aldı. O günden bu güne hala yurtdışına giden ve yurtdışında hayatını devam ettiren kişi sayısı artarak devam etti. Bu gurbetçi vatandaşlarımızdan kimileri nakit ihtiyaçlarını Türkiye’deki bankalardan kredi çekerek karşılama yoluna gidebiliyor.

Yurtdışında yaşayanların Türkiye’de kredi kullanması ile Türkiye’de yaşayanların kredi kullanması arasında fazla bir fark olmuyor. Gurbetçiler genelde Türkiye’den de emekli olmak amacıyla sigorta primlerinin finansını sağlamak için ihtiyaç kredisi kullanıyor. İhtiyaç kredisi dışında hiçbir zaman Türkiye ile bağlarını koparmayan gurbetçiler Türkiye’den konut almak için konut kredisine başvuruyorlar.

Yurtdışında yaşamını devam ettiren Türk vatandaşlarının Türk bankalarından ihtiyaç kredi kullanabilmesi için teminat göstermeleri gerekiyor. Bu teminatı da bankalar taşınmaz ipotek edilmesiyle alıyor. Yani gurbetçi vatandaşlarımızın kredi kullanmaları için öncelikle Türkiye’de taşınmaz malları olması gerekiyor. Bunu dışında bankalar ihtiyaç kredisi kapsamında kefilde isteyebiliyor.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının konut için kredi isteklerine bankalar Gurbetçi Mortgage ile cevap veriyor. Gurbetçi Mortgage ile gurbetçiler aldıkları konutu ipotek ettirerek konut sahibi olabiliyorlar.

Bu şartların dışında bankalar kredi kullanmak isteyen gurbetçilerin yaşadıkları ülkelerdeki kredi notlarına ve banka sicillerine göre çeşitli incelemelerde de bulunuyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.