Ana SayfaKredi Kartlarıİdari Takip Ve Yasal Takip Nedir?

İdari Takip Ve Yasal Takip Nedir?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

İdari ve yasal takip hakkında bilinmesi gerekenler hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığı ve kişilerin yaşamını idame ettirmesinin maliyetinin arttığı günümüzde kişilerin borçlarını zamanında ödeyememeleri sık karşılaşılan bir durum haline geldi. Borçlanma durumu genelde kredi veya kredi kartı yoluyla olduğu için borç ödenmeme durumuyla en çok karşılaşan kuruluşlar bankalar olarak karşımıza çıkıyor.

Bankalar uzun süre ödenmeyen borçları tahsil etmek için bir dizi önlemler alır. Bunlarda idari ve yasal takip olarak karşımıza çıkar. Bankalar borcunu ödemeyen kişilere 90 gün boyunca SMS veya eposta yoluyla borçlarını ödemeleri konusunda uyarmaktan öteye gitmezler. Fakat borç ödenmeme durumu 90 günü geçtikten sonra farklı yaptırımlara başvurabilirler. Bu yaptırımlardan biride bankaların inisiyatifine bağlı olan idari takiptir. Eğer bankalar isterlerse 90 gündür borcunu ödemeyen borçluya idari takip kapsamında borcunun yeniden taksitlendirme imkanı verebilmektedir. Fakat bu durum banklar borçlundan temerrüt faizi tahsil etmektedir. Yani söz konusu borcu anapara olarak hesaplayıp yeniden faiz oranını hesaba katarlar. Bankalar borç ödenmeme durumu 90 günü geçmesi durumunda idari takip başlatmayıp yasal takip başlatmayı da tercih edebilirler. Bu durumda borcunu ödemeyen borçluya bankalar son bir hafta mühlet vermektedir. Bu mühlet sonunda borcun ödenmemesi halinde yasal takip başlatırlar.

Yasal takip borçluya uygulanacak en büyük yaptırımdır. Çünkü yasal takip sonucunda borçlular haciz ile karşı karşıya kalabilir. Bunun yanında yasal takip sonucu kişilerin banka hesaplarına ve maaşlarının bir kısmına el konulabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.