Ana SayfaEkonomiOPEC'in Petrol Üretimi Artış Gösterdi

OPEC’in Petrol Üretimi Artış Gösterdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

OPEC, Petrol Piyasa Raporu’na göre Kasım ayında küresel petrol arzı ile bir önceki aya göre günlük 530 bin artış ile beraber 96 milyon 840 bin varile çıktı. Küresel petrol arzı olan OPEC ve dış ülkelerdeki üretimle yükseliş gösterdi. OPEC dışı ülkelerin ise arzı, Kasım ayından bir önceki aya göre günlük yaklaşık 379 bin varil artış gösterdi.

OPEC, ham petrol üretimi olarak Kasım ayının bir önceki ayına göre günlük 151 bin varil artış ile beraber 33 milyon 870 bin varile ulaştığı belirtildi. OPEC’in üretiminin artması, Kasım ayından bir önceki aya göre küresel petrol üretimindeki payın %35’de sabit kalması farklı şekilde yorumlandı.

Kasım ayında OPEC içinde petrol üretimi çok olan Angola, Libya ve Nijerya artarken, en büyük düşüşü Kuveyt ile Suudi Arabistan’da yaşadı.

Angola’nın günlük üretimi Kasım ayından bir önceki aya göre 124 bin varil arttı. Nijerya’nın günlük üretimi 62 bin varil, Libya’nın ise 47 bin varil olarak artış gösterdi. Örgüt içindeki üretim miktarı 51 bin varil ile Kuveyt’e yansıdı. OPEC’in büyük üreticisi Suudi Arabistan’da Temmuz ayının bir önceki ayına göre arz 37 bin varil düşüş ile beraber 10 milyon 512 bin varile gerileme yaşadı.

Bu yıl OPEC’in ham petrol talebi bir önceki yıla göre günlük 1 milyon 900 bin varil artış göstererek 31 milyon 900 bin varile, 2017’de ise 32 milyon 600 bin varile çıkacak. Bu yıl küresel petrol talebinin geçen yıla göre 1 milyon 240 bin varil artış ile beraber günlük 94 milyon 410 bin varili, 2017 yılının 95 milyon 560 bin varili bulacağı biliniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.