Ana SayfaEkonomiHükümet Düğmeye Bastı, Vatandaşa 2017’de Yeni Sosyal Destekler

Hükümet Düğmeye Bastı, Vatandaşa 2017’de Yeni Sosyal Destekler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılında memur, memur emeklisi, işçi emeklisi maaşı alan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam oranları belirlendi. Asgari ücretin 2017 yılında ne kadar olacağı görüşmeleri de halen devam ediyor. Bunların yanında Hükümet yönelik bir dizi ekonomik destek düzenlemesiyle vatandaşa destek olacak icraatlara imza atmaya hazırlanıyor.

Düzenlemelerden birincisi 65 yaş aylığı alanlara yönelik olarak hayata geçecek. 65 yaş üstünde olan, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve geliri düşük olan vatandaşlara 3 ayda bir yapılan ödemeler düzenleme kapsamında değerlendirilecek. Yapılan yeni düzenlemeyle 3 ayılık maaşı almak daha kolay hale gelecek. Düzenlemeyle birlikte aynı evde yaşayan herkesin gelirinin incelendiği dönem geride kalırken, kişi bazında gelir değerlendirmesi hayata geçecek.

65 YAŞ MAAŞINI ALMAK ARTIK DAHA KOLAY OLACAK

Hane halkından herkesin gelirinin dikkate alındığı eski sistem, yeni düzenleme ardından 65 yaş aylığı alacak kişinin geliri ve eşinin geliri şeklinde sınırlandırıldı. Son düzenlemeye göre kişi başı gelir 392 TL’den düşükse aylık bağlanacak.

Vatandaşlar 65 yaş aylığından yararlanmak için, ikamet ettikleri ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuru yapabilecek.

EMEKLİLERE VERİLECEK ZAMLAR BELİRLENDİ

2017’nin Ocak ayından itibaren SSK ve Bağ-Kur’dan emekli maaşı alan vatandaşların maaşlarına enflasyon zammı yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 3,73 zam yapılan maaşlarını alacak. Memur emeklilerinin maaşlarına Ocak ayında  % 3’lük toplu sözleşme zammı yapıldı. Yapılan bu zam yanında 2016’nın ikinci yarısında enflasyon yüzde beş üzerinde çıkarsa, yüzde beşlik kısmın üzerinde olan farkta maaşlara yansıyacak.

ESNAFTA İŞSİZLİK MAAŞI ALACAK

Yeni yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli nedenlerle işletmesine kilit vurmak zorunda kalan esnaf için işsizlik fonu oluşturulacak. Bu fon işsiz kalan esnafa işsizlik maaşı verecek.

KRONİK HASTALARA SOSYAL YARDIM PROJESİ ÜRETİLİCEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmesi planlanan yeni sosyal yardım programıyla, kanser ve verem gibi kronik rahatsızlıklarla mücadele eden vatandaşlara maddi destek sağlanacak.

YARDIM PROGRAMI KAPSAMINDA TÜRKİYE GENELİNDE ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Tedavi aşamasında maddi imkanı bulunmayan, düşük gelirli ve yoksul vatandaşları kapsayacak yardım programı ise, Türkiye genelindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hayata geçirilecek. Yapılacak maddi yardım ve bu yardımdan kaç vatandaşın yararlanacağı ilerleyen günlerde netleşecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.