Ana SayfaEkonomiKOSGEB’e Kayıt Olamayan Hisarcık Esnafı, Faizsiz Krediden Yararlanamıyor

KOSGEB’e Kayıt Olamayan Hisarcık Esnafı, Faizsiz Krediden Yararlanamıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz hafta Başbakanın ekonomik önlem paketi dahilinde açıkladığı esnafa 50 bin TL’lik faizsiz krediden yararlanma şartları arasında KOSGEB’e kayıt şartının bulunması Hisarcıklı esnafa zor günler yaşatıyor.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan esnafa 50 bin lira faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen Hisarcıklılar KOSGEB’in internet sitesine giriş yapamıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun kredi talebi karşısında sistemin yoğunluğun olduğunu ve KOSGEB veri tabanına giriş yapamadıklarını ifade etti.

Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, kredinin kullanımı için KOSGEB’e kayıt şartını öğrendiklerinde oda üyelerine duyuru yaptıklarını ifade etti. Geçen haftadan bu güne gece gündüz demeden oda üyelerini KOSGEB’e kayıt etmek için çalıştıklarını söyleyen Tosun, sistemdeki yoğunluğun yeni kayıtlara izin vermediğini de sözlerine ekledi.

Durum karşısında ne şaşırdıklarını ifade eden Tosun, söz konusu kredinin 15 bin kişiyle sınırlı olduğunu öğrendiklerinde hayal kırıklığı yaşadıklarına da işaret etti. Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, krediyi verme insiyatifinin yetkili bankalarda olduğunu ve başvuru süresinin sadece 3 gün olmasından da şikayet etti. 19 Aralık 2016 tarihinde başlayacak başvurular öncesinde esnafları KOSGEB’e kayıt etme çabalarının halen devam ettiğini, fakat sistemin kayıtlara izin vermediğinin de altını çizdi.

Başbakan’ın açıklaması ardından 50 bin Liralık faizsiz kredinin esnaflara umut olduğunu söyleyen Tosun, yetkililere de seslendi. Krediden yararlanacak kişi sayısının arttırılması ve başvuru süresinin uzatılmasını yetkililerden talep eden Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, kayıt olamayan esnafın üzgün olduğunu da dile getirdi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.