Ana SayfaBankacılıkHavale ve EFT Arasındaki Farklar!

Havale ve EFT Arasındaki Farklar!

Havale ve EFT Arasındaki Farklar! Para Tranferlerinde En Hızlı ve Masrafı Az Olan Hangisidir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Havale ve EFT Arasındaki Farklar!

Bankalar arası para transferi için 2 farklı yöntem kullanılıyor. Bunlar havale ve EFT işlemleridir. Havale işlemi aynı bankaya ait 2 farklı hesap arasında gerçekleştirilirken EFT işlemi farklı bankalara ait hesaplar arasında yapılabiliyor. Örnek vermek gerekirse Ziraat Bankası hesabınızı kullanarak Ziraat Bankası hesabına para aktarmak istediğinizde havale işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Havale işlemi bankanın kendi sistemine bağlı bir işlem olduğu için anında gerçekleşiyor. Dolayısıyla hafta sonu ya da gece para göndermiş olsanız bile paranız anında karşıdaki hesaba aktarılıyor. EFT işlemi farklı 2 banka arasında gerçekleşen para transferi işlemidir. Örneğin Ziraat Bankası hesabınızı kullanarak İş Bankası hesabına para transferi gerçekleştirmek istediğinizde EFT işlemi yapmış oluyorsunuz. EFT işlemi sadece bir bankanın sistemine bağlı bir işlem değildir, bu nedenle sadece hafta içi mesai saatleri içinde EFT işlemi yapabilirsiniz. Birçok banka havale için işlem ücreti almazken farklı bir bankaya para transferi gerçekleştirmek üzere yaptığınız EFT işlemi için masraf ödemeniz gerekebilir. Genel olarak havale ve EFT arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Havale işlemi aynı bankaya ait banka hesapları arasında para transferi yapmanızı sağlarken EFT işlemi sayesinde farklı bir bankaya ait olan hesaba para transferi yapabilirsiniz.
  • Havale işlemi anında gerçekleşir, transfer işlemini gerçekleştirdiğiniz an göndermiş olduğunuz para karşıdaki hesaba geçer. EFT işlemi ise mesai saatleri içinde 5 dakika ile 60 dakika arasında gerçekleşir.
  • Havale işlemi sayesinde 7 gün 24 saat kesintisiz olarak para transferi yapabilirsiniz. EFT ile sadece iş günlerinde, mesai saatleri içinde işlem yapabilirsiniz.
  • Resmî tatillerde, hafta sonu ve gece havale işlemi yapabilirsiniz, ancak EFT işlemi yapamazsınız.
  • Birçok banka havale için işlem ücreti almazken EFT işlemi yapmak için masraf ödemeniz gerekiyor.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.