Ana SayfaEkonomiDanimarka’nın En Büyük Bankası’ndan Korkunç Dolar Tahmini: Gelecek Yıl 3,95!

Danimarka’nın En Büyük Bankası’ndan Korkunç Dolar Tahmini: Gelecek Yıl 3,95!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Danimarka’nın en büyük bankası konumunda olan Danske Bank, gelişmekte olan ülkelere dair bir rapor yayımladı. Banka tarafından yayımlanan raporda, Türkiye için de özel bir parantez açıldı. Danske Bank’ın ön görüsü Türk Lirası için adeta felaket senaryosu. Banka, doların 1 yıl içerisinde 4 lira sınırına dayanacağını tahmin ediyor.

Danske Bank tarafından yayımlanan “Gelişmekte Olan piyasalar Araştırma Raporu” kapsamında ülkemizle ilgili değerlendirmelerden de bahsedildi. Banka; Türkiye ekonomisinin 2016 yılında yüzde 2,7 seviyesinde büyüyeceğini ön görüyor. Danske Bank ekonomik büyümenin gelecek yıl yüzde 2,3 seviyesine, 2018 yılında ise yüzde 1,8 düzeyine gerileyeceğini düşünüyor.

Danske’ye Göre Dolar Türk Lirası Karşısında Değerlenmeye Devam Edecek!

Danske tarafından yayımlanan raporda; Türkiye’de cari açığın yüksek olduğu ve enerji fiyatlarından dolayı gelecek yıl da cari açığın düşmeyeceği belirtildi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olması ve OPEC ülkelerinin vardığı petrol üretim kısıtlaması kararı ile cari açığın daha da artabileceği tahmini yapıldı.

Danske Bank’ın yayımladığı raporda dolar tahminine de yer verildi. Amerikan Doları’nın 1 aylık süreç içerisinde 3,50 sınırında kalacağını ön gören banka; 3 ay içerisinde doların 3,60’a çıkmasını beklediğini belirtti. Danske’ye göre dolar 6 ay sonra da 3,60 sınırında kalmaya devam edecek. Bankanın 1 yıllık beklentisi ise korkunç. Danske Bank’a göre Amerikan Doları gelecek yıl sonu itibariyle 3,95 seviyesine tırmanacak.

Türkiye’nin kendine has riskleri bulunduğuna dikkat çeken Danske raporunda; Türkiye ekonomisine ilişkin riskler arasında başta iç siyasette beklenmeyen hamleler ve bilinmezlik gösterildi. Bunun akabinde Avrupa Birliği ile tıkanan müzakereler, Fed faiz artırımları, petrol fiyatlarındaki artışlar ve jeopolitik durumdan kaynaklı özel riskler bulunduğuna dikkat çekildi. Son zamanda Amerikan Doları/ Türk Lirası tahminlerini açıklayan pek çok kuruluş kötümser ön görülerde bulunuyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.