Ana SayfaEkonomiDevlet Bu Şartlara Uyan Vatandaşlara Maddi Destek Sağlıyor

Devlet Bu Şartlara Uyan Vatandaşlara Maddi Destek Sağlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Devlet 2017 yılında yeni destek projelerine başlayacak. Bu kapsamda birçok vatandaş yeni haklardan yararlanama fırsatı yakalayacak.

Evlenecekler dikkat!

Evlenmeyi düşünenler veya evlenme planı yapanlar bu haber sonrasında derin bir nefes alacaksınız. Devlet yaptığı yeni düzenlemeyle, evlilik için para biriktirenlere maddi destek verecek. Bu maddi destekten yararlanmak isteyenlerin bankada çeyiz hesabı açarak, 3 ile 5 yıl arasında düzenli olarak hesaba para yatırması gerekiyor. Evlenme aşamasında ise devlet, hesabınızda biriken tutarı baz alarak o yılın geçerli oranlarından sizlere çeyiz yardımı yapacak.

Konut alacaklar

Devletten konut katkısı almak isteyen vatandaşlarda, bankalara konut edinme hesabı açmak zorunda! Ev almak için en az 3 yıl hesabınızda para biriktirmeniz gerekiyor. Banka hesabınıza yatırmanız gereken en az tutar ise 250 TL olmak zorunda. Devletin ev alacaklara verdiği katkı payı ise para biriktirme süresi ve hesaptaki bakiyeye göre belirlenecek. Fakat en düşük katkı yüzde 15, en yüksek katkı payı ise yüzde 20’yi geçemeyecek.

Bakıcı desteği

Devlet çalışan anneleri de unutmadı. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya kentlerini kapsayan bir uygulama hayata geçirildi. Projeye göre 0 ile 2 yaş arasında bebeği olan ve çalışan anneler, sigortalı bakıcı görevlendirdiklerinde aylık 416 Euro devlet desteğinden yararlanma fırsatını yakalayacak. Fakat sigortalı bakıcının yakın akraba olmaması şartı bulunuyor.

Hasta yakınına bakanlar

Kendine bakamayacak şekilde hasta ya da bedensel ve zihinsel engeli olan yakınlarına bakan kişilere şartlar uygunsa devlet maddi destek veriyor. Bu maddi destekten faydalanmak içinse hasta kişilere sağlık raporunun alınması şartı bulunuyor.

Çocuğu olan kadınlar

Doğum yardımı kapsamında devlet, anne çalışsın ya da çalışmasın her iki durumda da anneye belli tutarlarda ödeme yapıyor. Devlet desteği, annenin çocuk sayısına göre belirlenirken, bunun yanında anneye bir de süt parası veriliyor.

Yetimlere çeyiz parası

4A ya da Bağ-Kur bünyesinde güvencesi olan anne ve babaların yetim kalan kızlarına 24 aylık maaşları tutarında çeyiz yardımı yapıyor. Çeyiz yardımından yararlanmak içinse yetim kalan kız çocuğunun ilgili kuruma başvuru yapması gerekiyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.