Ana SayfaEkonomiAsgari Ücret 3. Tur Görüşmeleri Başlıyor: Asgari Ücret Kaç Lira Olacak?

Asgari Ücret 3. Tur Görüşmeleri Başlıyor: Asgari Ücret Kaç Lira Olacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl ülke genelinde uygulanacak asgari ücreti belirlemek adında Aralık ayı başından itibaren toplantılarına başladı. İlk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını ise 12 Aralık tarihinde işçilerin temsilcisi olarak komisyonda yer alan Türk-İş’te gerçekleştirmişti. Asgari ücretin belirlenmesi için 3. tur görüşmeleri yarın işveren tarafını temsil eden TİSK ev sahipliğinde devam edecek.

Asgari ücretin belirlenmesi için gerçekleştirilen ilk iki toplantıda genel olarak geçtiğimiz yılın verileri incelenmiş ve görüş alış verişinde bulunulmuştu. Yarın Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda ise; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerinin “ağır”, “orta ağır” ve “hafif” işlerde çalışan işçilerin yaşam maliyetine dair istatistikleri sunması bekleniyor.

Sonuç Gelecek Hafta!

Yarın işveren tarafının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda da asgari ücretin tespit edilmesi beklenmiyor. Zira komisyonun haftaya son kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplanması ve asgari ücreti belirlemesi ön görülüyor.

Hali hazırda net bin 300 Türk Lirası olan asgari ücret hakkında çeşitli görüşler mevcut. Patronları temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), geçen sene asgari ücrete yapılan zammın yüksek olduğunu ve bu nedenle 2017 yılı için zam yapılmaması gerektiğini savunuyor. İşçileri temsil eden Türk- İş ise, asgari ücretlinin açlık sınırının dahi altında ücret aldığını belirterek, asgari ücretin bin 600 Türk Lirası’na yükseltilmesi gerektiğini vurguluyor.

Bu noktada hükümetin tavrı önem kazanıyor zira komisyon asgari ücreti oy çokluğu ile tayin ediyor. Kulislerden gelen bilgiler hükümetin hakem rolünden taviz vermeden orta yolu bulmaya çalışacağı ve enflasyon oranı civarında bir zam düşündüğü yönünde. Bu da asgari ücrette takribi yüzde 7’lik bir zam demek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.