Ana SayfaEkonomiYumurtadan İyi Haber! Fiyatlar Düşecek

Yumurtadan İyi Haber! Fiyatlar Düşecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Evlerin vazgeçilmez besini yumurta kasım ortasından bu güne yükselen fiyatlarıyla tepki aldı. Yumurta fiyatlarını boykot etmek için bazı vatandaşların reyonlara uğramadığı da gözlemlendi. Durum karşısında Yumurta Üreticileri Merkez Birliği açıklama yapmak zorunda kaldı.

Hüseyin Sungur tarafından yapılan yumurta fiyatları açıklamasında, sektörde geçtiğimiz sene yaşanan bazı olumsuzlukların bu yılın fiyatlarına yansıdığı ifade edildi. Geçtiğimiz yılın zararını üreticilerin hala karşılayamadığını belirten Sungur, bu yaz üreticinin maliyetinin yüksek kazancının ise maliyetten düşük olduğunun da altını çizdi. 

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği yetkilisi geçen yıl komşu ülkelerden meydana gelen kuş gribi ve bu yaz yumurtada yaşanan ani fiyat düşüşü ardından sektördeki bazı firmaların kapılarına kilit vurduğunu, üretimi sürdüren firmaların ise yeni tavuk alamadıklarını ifade edildi.

VATANDAŞIN İÇİNİ RAHATLACAK AÇIKLAMA GELDİ

Neredeyse bir yıl kadar bir zamandır yumurta üreticilerinin hiç kar etmediğini hatta zarar ederek satışları devam ettirdiğini söyleyen YUMBİR Genel Sekreteri vatandaşların dört gözle beklediği haberi de verdi.

Kısa vadede yumurta fiyatlarının yeniden eski fiyatlara geri döneceğini açıklayan Sungur, anlık fiyatların geçici olduğunun da altını çizdi.

Yumurta fiyatlarında yaşanan yükseliş trendinin nedeni ise yapılan açıklamaya göre, yumurta pazarında yeni ülkelere ihracata başlanması ve yurt içine dağıtımda kısıtlamaya gidilmesi olarak kaydedildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.