Ana SayfaEkonomiGüler Sabancı: “Enerjiye 23 Yılda 67 Trilyon Dolarlık Yatırım Yapılacak”

Güler Sabancı: “Enerjiye 23 Yılda 67 Trilyon Dolarlık Yatırım Yapılacak”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyamız geçtiğimiz asırdan beri “enerji” savaşları veriyor. Geçtiğimiz yüzyıldan bu yana insanoğlunun en önemli gündem maddelerinden olan enerji kaynakları, gelecekte önemini artırarak devam ettireceğe benziyor. Bu konuda açıklama yapan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı; önümüzdeki 23 yıllık süreçte global çapta enerji verimliliğini artırmak amacıyla 23 trilyon dolarlık yatırım yapılacağının hesaplandığını söyledi.

İnsanoğlunu enerji alanında zorlu, zorlu olduğu kadar da fırsatlarla dolu bir geleceğin beklediğini belirten Güler Sabancı; 2040 yılına kadar küresel çapta mevcut fiyatlarla toplam 44 trilyon dolarlık enerji yatırımı yapılacağını belirtti.

Sadece Verimliliğe 23 Trilyon Dolarlık Yatırım!

Gelecek 23 yılda sadece enerji verimliliğinde iyileştirme için 23 trilyon dolarlık yatırım yapılacağını belirten Güler Sabancı, zorlu bir enerji geleceğinin, fırsatlarıyla birlikte bizleri beklediğini vurguladı.

Yakın ve orta vadede en yüksek ölçekli büyümenin yenilenebilir enerjiden geleceğinin görülebileceğini belirten Güler Sabancı; yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payının yüzde 23’ten yüzde 37’ye çıkmasının beklendiğini açıkladı. Sanayide çok yaygın kullanılan elektrikli motorlarla ilgili yapılan bir örnek çalışmanın, doğru enerji verimliliği yatırımlarıyla enerji talebinin daha sağlıklı yönetilebileceğini söyleyen Güler Sabancı; enerji alanındaki teknolojik gelişmelerle birlikte, dünyanın geleceğinin yenilenebilir enerjide ve enerjiyi verimli kullanmakta olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Tüketiciyi işin odağına alan yeni iş modelleri ve uygulamalar giderek daha fazla yaygınlık ve işlerlik kazanmak durumunda olduğunu belirten Güler Sabancı; liberalleşme adımlarını daha ileriye taşıyarak tüketicinin lehine bir enerji piyasasına daha fazla işlerlik kazandırmak gerektiğini ifade etti. Tüketici odaklı enerji piyasası oluşturmak için enerji piyasalarımızda düzenleyici çerçeveyi; piyasanın rekabetçiliğini, şeffaflığını tüketici lehine düzenlemek gerektiğini söyleyen Sabancı; enerji talep ve arzının yönetilebilir olması ve bunun için de tüketicinin odağa konulması gerektiğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.