Ana SayfaEkonomiGümrük Muafiyeti Düştü

Gümrük Muafiyeti Düştü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası iş birliği ile düzenlenen organizasyonu E – Ticaret Meclisi ve EticaretSEM tarafından yapılan Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğine katıldı. TOBB konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakanlık olarak elektronik ticareti çok önemsediklerinin altını çizerken, ‘’ E – Ticaret dünya çapında her geçen gün popüler olan bir alışveriş yöntemi, ülkemizde de önü açık bir alan. Türkiye olarak bu alanda gelişmeleri takip ederek çok mesafe alabiliriz. Bu konuda ilerleyebilmek için temellerinin doğru atılması gerekiyor’’ dedi.

Ülke olarak diğer dünya ülkeleri ile kıyaslandığında e – ticaret alanında geride olduğumuzu belirten Tüfenkci, ‘’ Ülke olarak e ticarette diğer ülkelere göre daha gerideyiz bunun birçok farklı nedeni var. En önemli nedenlerinden biri de bizim bilişim sektörünün altyapısını oluşturan firmalara getirdiğimiz kısıtlamalar oluşturuyor’’ dedi.

Haksız Rekabetin Önüne Geçiyoruz

Yurt dışından gümrüksüz gelen ürünler hakkında da açıklamada bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ‘’ Yurtdışından gümrüksüz gelen ürünler hakkında yeni düzenlemeler yapıyoruz. E- Ticaret firmalarının yurt dışına gönderdikleri ürünler ile yurtdışından ülkemize giren ürünler arasında ülkeler arası gümrük muafiyet oranlarından çok büyük farklılık olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili olarak önerimizi Bakanlar Kurulu’na götürdük. Bundan öncesinde 75 Euro olan yurt dışından gümrüksüz gelen ürünlerde uygulanan muafiyet oranı yeni uygulama ile 30 Euro’ya düşürüldü. Avrupa bu muafiyet oranını 22,5 Euro olarak uyguluyor. Teklifimiz Bakanlar Kurulu’nda imzadan çıktı, bir iki güne kadar Resmî Gazete ’de yayımlanacaktır’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.