Ana SayfaEkonomiMilli Piyango Biletlerine Yoğun İlgi!

Milli Piyango Biletlerine Yoğun İlgi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yılbaşı yaklaşıyor. Her yıl başında milyonlarca vatandaşı saran milli piyango yılbaşı çekilişi heyecanı bu sene de aynı şekilde devam ediyor. 2017 yılına milyoner olarak girmeyi hayal eden milyonlarca vatandaş milli piyango biletlerine adeta hücum etti. Yılbaşı çekilişi için bastırılan biletlerin yüzde 80’inin şimdiden satıldığı belirtiliyor.

2017 yılı yılbaşı milli piyango çekilişinde vatandaşlara toplamda 348 milyon 180 bin Türk Lirası ikramiye dağıtılacak. Büyük ikramiye ise tam 60 milyon lira. Tabii büyük ikramiyenin yarım bilete isabet etmesi durumunda 60 milyon lira 2’ye, çeyrek bilete çıkması durumunda ise 4’e bölünecek. Yüksek yüzdeyle çeyrek bilete çıkan büyük ikramiyenin, bu sene de aynı şekilde olması durumunda 4 talihli yeni yıla 15’er milyon Türk Lirası’nın sahibi olarak girecek.

En Büyük İkramiye Hazineye Vurdu Bile!

Bütün şans oyunlarında olduğu gibi, milli piyangoda da piyangonun düzenleyicisi herkesten daha fazla kazanmaktadır. Ülkemizde yılbaşı için basılan 600 milyon Türk Lirası değerindeki biletlerin tamamının satılması durumunda, Hazine’nin kasasına tam 150 milyon Türk Lirası girmiş olacak. Yani büyük ikramiyenin 2 buçuk katı.

Bununla birlikte Milli Piyango baş bayileri ve bayileri de bilet satışından ve ikramiye isabet eden piyango biletlerinin ödemelerinden pay alacaklar. Milli Piyango İdaresi’nin bastırdığı bütün biletlerin satılması durumunda bayiler biletlerden 69 milyon Türk Lirası tutarında komisyon elde etmiş olacaklar. Milli Piyango İdaresi adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere yine idare tarafından 5 milyon 200 bin Türk Lirası tutarında komisyon ödenecek. Baş bayiler ise aracılık komisyonu olarak toplam 1 milyon 800 bin Türk Lirası gelir elde etmiş olacaklar. Yani toplamda yılbaşı biletleri bayilere ve baş bayilere de yaklaşık 76 milyon Türk Lirası kazandırmış olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.