Ana SayfaEkonomiTrump Ekonomide Endişe Yaratmaya Devam Ediyor!

Trump Ekonomide Endişe Yaratmaya Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

8 Kasım’da gerçekleştirilen ABD Başkanlık seçimlerini sürpriz şekilde kazanan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump global çapta ekonomistleri şaşırtmaya ve endişelendirmeye devam ediyor. Gelecek ay Beyaz Saray’a çıkacak olan Trump, ekonomi yönetimine arkadaşı olan iş adamlarını aday gösteriyor.

Başkanlık yarışının kampanya sürecinde verdiği popülist vaatler nedeniyle ekonomistler tarafından kuşkuyla karşılanan Trump, 1 ay sonra başkanlık koltuğuna oturacak. Başkanlık koltuğuna oturmadan Trump’ın kabine için önerdiği isimler tepki toplamaya başladı bile. Zira Trump’ın önerdiği isimler daha önce kamu yönetimi ile ilgilenmemiş, bu konuda tecrübesi olmayan adaylar. Ayrıca bahse konu kişilerin zengin iş adamları olması Amerikan Halkı’nda devletin “şirket gibi” yönetileceği algısını oluşturuyor.

Zengin Ama Şaibeli İsme Hazine Bakanlığı Emanet!

ABD Hazine Bakanlığı, Amerikan ekonomisi için adeta kilit öneme sahip. Donald Trump’ın Hazine Bakanlığı için önerdiği isim ise Steven Mnuchin. Goldman Sachs’ın eski ortaklarından olan Steven Mnuchin’in adaylığı senato da oylamaya sunulacak ve adaylığı senatoda onaylanması halinde ABD’nin Hazine Bakanı Mnuchin olacak.

Yahudi asıllı New Yorklu bir aileden gelen Mnuchin hakkında pek çok usulsüz işlem iddiası mevcut. Mnuchin’in ortağı olduğu fon; 2008 yılındaki global krizde batan bankalardan IndyMac’i 1,55 milyar dolara satın almıştı. Mnuchin’in ortağı olduğu gruba satıldıktan sonra ismi “OneWest” olan banka; Mnuchin’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde, usulsüz işlemlerle suçlanmıştı. Bu iddialar banka tarafından kabul edilirken; Mnuchin 1,55 milyar dolara aldığı bankayı 2015 yılında 3,4 milyar dolara sattı.

Donald Trump tarafından Hazine Bakanlığı’na aday gösterilen Mnuchin; demokratlar tarafından hiç sevilmiyor. Özellikle OneWest’de yapılan usulsüz işlemler nedeniyle demokratların senatodaki oylamada Mnuchin için ret oyu vereceği belirtiliyor. 2008 krizinde fırsatçılık yapmakla suçlanan Steven Mnuchin’in bakanlığına Cumhuriyetçilerden de bazı itirazlar mevcut.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.