Ana SayfaEkonomiCep Telefonu Fiyatları Yeni Yılda Patlayacak!

Cep Telefonu Fiyatları Yeni Yılda Patlayacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojik ürünlerin fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle Amerikan Doları ve Euro da meydana gelen aşırı değerlenme, ithal edilen teknoloji ürünlerine de zam olarak yansıyor. Bununla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’ de meydana gelen zamlar da teknolojik ürünlerin fiyatlarında artışa neden oluyor.

Bilhassa ülkemizde çok hareketli olan cep telefonu pazarı bu artışlardan doğrudan etkileniyor. Tüketiciler, her geçen gün artan fiyatlardan dert yanarken, aracılar da kazançlarının artmadığını; aksine satışların azalmasıyla kazançlarının düştüğünü belirtiyorlar. ÖTV zamlarından ve dövizdeki kur artışlarından kendilerinin bir kazancı olmadığını belirten ithalatçılar, cep telefonu fiyat artışlarının tüketiciler gibi kendilerini de rahatsız ettiğini belirtiyorlar.

Yeni Yılda Yeni Zamlar Yolda!

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Vergisiz fiyatı 1 lira olan bir cep telefonunun, KDV ve ÖTV ile 189,98 liranın altında satılamayacağını belirten Başkan Ekşi; lakin bu yıl yazılı ve görsel basında 189 liranın altında satılan çeşit çeşit telefon gördüklerini belirtti. Bu durumun ciddi bir vergi kaçağı yaşandığının göstergesi olduğunu belirten Ekşi; geçen yıl da uyardıklarını ve yeniden uyarma gereği hissettiklerini belirterek bu duruma müdahale edilmesini istedi. Hem devletin ciddi bir vergi kaybına uğradığını belirten Ekşi; hem de kayıtlı ve kayıt dışı iş yapanlar arasında ciddi bir haksız rekabet oluşacağını ifade etti.

Yeni yılda uygulanması muhtemel ÖTV zammının istenilen sonuçları vermeyeceğinin altını çizen Başkan Ekşi; ÖTV zammının daha önce olduğu gibi maalesef kayıt dışı iş yapanlara yarayacağını söyledi. Devletin yasal ve nizami iş yapanların yanında duracağını bildiklerini ifade eden Ekşi, sektörün acilen bir düzenlemeye ve denetimlerin artırılmasına ihtiyaç duyduğunu deklare etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.