Ana SayfaBankacılıkKonut Kredisi mi Avantajlı İhtiyaç Kredisi mi?

Konut Kredisi mi Avantajlı İhtiyaç Kredisi mi?

Ev Almak İsteyenler İçin Konut Kredisi Mi Avantajlı İhtiyaç Kredisi Mi? Ev Almak İçin İhtiyaç Kredisi Kullanılabilir Mi? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kirada oturmaktan bıkanların ve ev alarak yatırım yapmak isteyenlerin en büyük destekçisi banka kredileridir. Peki konut kredisi mi avantajlı ihtiyaç kredisi mi?

Ev Almak İçin İhtiyaç Kredisi Kullanılabilir Mi?

Bankalar ev almak isteyenlere çeşitli faiz oranlarından ve çeşitli vade seçeneklerinden konut kredisi kullanma imkânı sunuyor. Fakat ev almak için konut kredisi kullanmak zorunda değilsiniz ayni taşıt almak için taşıt kredisi kullanmak zorunda olmadığınız gibi. Alacağınız evin nakit ihtiyacını ihtiyaç kredisi kullanarak da kolaylıkla halledebilirsiniz.

Konut Kredisi Mi Avantajlı İhtiyaç Kredisi Mi?

Konut kredileri uzun vadeli, düşük faizli ve yüksek kredi limitli kredilerdir. Hal böyleyken ev sahibi olmak isteyenler genelde konut kredisi kullanmayı tercih ederler. Faiz ve vade oranları ile karşılaştırma yapıldığında konut kredisi diğer kredilere göre daha avantajlı gözüküyor. Ancak toplamda ödeyeceğiniz kredi geri ödemesi tutarını da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer faiz oranı yüksekse ödeyeceğiniz geri ödeme tutarı çok yüksek olabilir. Bunun sonucunda da konut kredisi kullanmak çok da avantajlı olmaz.

Krediler sadece faiz oranlarında ibaret değildir. Kredi kullandığınız zaman bankalara sadece faiz ücreti ve anapara ödemesi yapmazsınız. Kredi kullandığınız zaman faiz ve anapara ödemelerinin yanında bankalara dosya masrafı, çeşitli ücretler ve vergiler ödersiniz. Konut kredisi kapsamında ekspertiz ücreti, ipotek tesis ücreti gibi ücretler alındığı için diğer kredilere göre masraflı bir kredidir. Haliyle konut kredisi ne kadar da düşük faizli olsa da diğer kredilere göre özellikle de ihtiyaç kredisine göre avantajlı olmayabilir. Dosya masraflarının ödemeleri bankadan bankaya göre değişmektedir. Çeşitli ücretler ve vergiler de bankadan bankaya göre farklılık gösteriyor. Ancak toplamda yapılan ödeme tutarı ortalama 1.000 Türk lirasına tekabül ediyor.

Konut kredisi mi avantajlı ihtiyaç kredisi mi daha avantajlı olduğu konusunda analiz yaparken en iyi yöntem kredilerin toplam maliyet oranına bakmaktır. Toplam maliyet oranı aynı zamanda efektif faiz oranı olarak da bilinir ve kredi ödemeleri hakkında net bilgi verir. Çoğu ihtiyaç kredisinin toplam maliyet oranı konut kredisi toplam maliyet oranlarına göre düşük olduğu için konut alırken ihtiyaç kredisi kullanmak faydalı olabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.