Ana SayfaEkonomiDonald Trump’ın ABD Başkanı Olması Türkiye Bankacılık Sektörünü Nasıl Etkiler?

Donald Trump’ın ABD Başkanı Olması Türkiye Bankacılık Sektörünü Nasıl Etkiler?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Donald Trump’ın Başkanlığı Kredi Faizlerini Etkiler Mi?

8 Kasım 2016 tarihinde yapılan ABD seçimlerinden Donald Trump zaferle ayrıldı. Radikal söylemlere sahip olan Donald Trump ABD başkanı olmasıyla birlikte Dolar değer kazanmaya başladı ve bunun yanında ABD ekonomisi olumlu seyrine devam etti.

Dünya ekonomisi 21 Ocakta ABD Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Donald Trump’ın uygulayacağı ekonomi ve maliye politikalarına kitlendi. Donald Trump’ın ve ekibinin belirleyeceği maliye politikalarına göre FED faiz kararlarını şekillendireceği için ABD’nin yeni maliye politikaları piyasalardaki sermaye akışını ve döviz kurlarını yakından ilgilendiriyor.

FED ’de dahil olmak üzere çoğu ekonomist Donald Trump ve ekibinin genişlemeci bir maliye politikası uygulayacağı üzerine hem fikir gözüküyor. Beklenildiği gibi Donald Trump genişlemeci bir maliye politikası uygulaması durumunda ABD ekonomisinde enflasyonist bir eğilim görülecektir. Ve FED enflasyonu baskılamak için faiz artıracaktır. Donald Trump ve ekibinin uyguladığı genişlemeci maliye politikası ne kadar kapsamlı olursa FED o kadar fazla faiz arttırır.

Donald Trump’ın genişlemeci maliye politikası ile FED faiz artırımlarına hız vereceği için 2017 yılında sermaye hareketleri Türkiye gibi riskli ülkelerden ABD’ye yönelecektir. Bunun yanında Dolar diğer para birimlerine göre değerlenmeye devam edecektir.

Sermayenin ABD’ye akması Türkiye gibi iç tasarrufları az olan ülkelerde kredilendirme maliyetini artırabilir. Kredilendirme maliyetlerinin artması ile bankalar mecburen kredi faiz oranlarını arttırma yoluna gidebilir.

Ayrıca sermayenin ABD’ye kaçmasıyla Dolar kuru artacağı için Türkiye Merkez Bankası faiz arttırma yoluna gidebilir. Bu durumda reel faiz oranları artacağı için kredi faiz oranlarında yukarı yönlü bir hareketlenme görülebilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.