Ana SayfaEkonomiDonal Trump Daha Koltuğuna Oturmadan Şaibelerin Odağında!

Donal Trump Daha Koltuğuna Oturmadan Şaibelerin Odağında!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gün geçmiyor ki Donal Trump yeni bir skandalla gündeme gelmesin. Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimleri öncesindeki kampanya sürecinde özellikle Müslümanlara ve zencilere yönelik sarf ettiği ırkçı söylemlerle dikkat çeken ve pek çok kesimden tepki toplayan Trump’ın skandallarının ardı arkası kesilmiyor.

Amerika’dan patlak veren ve ardından küresele yayılan 2008 ekonomik krizi; öncelikle Amerika’da faaliyet gösteren bankaların mortgage sistemini kötüye kullanmaları nedeniyle ortaya çıkmıştı. Bahse konu suiistimal nedeniyle onlarca banka batmış, pek çoğu da çeşitli yaptırımlara uğramıştı. Almanya’nın en büyük bankası konumunda olan Deutsche Bank’da soruşturmalar sonrasında 14 milyar dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı.

Cezanın Yarısı Silindi, Trump’ın Kredisi Vadelendirildi!

Amerikalı yetkililerle uzun zamandır görüşmelerini sürdüren Deutsche Bank, 14 milyar dolarlık cezanın çok olduğunu ve bu cezada indirime gidilmesini talep etmekteydi. İddiaya göre 8 Kasım’da gerçekleştirilen ABD Başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan Trump’ın etkisiyle, Deutsche Bank ile 7 milyar 200 milyon dolar karşılığında anlaşmaya varıldı. Yani cezanın neredeyse yarısı silinmiş oldu.

Cezanın yarısı silinmekle de kalmadı; bununla birlikte cezanın 3 milyar 100 milyon dolarlık kısmının nakit ödenmesine karar verilirken, kalan 4 milyar 100 milyon dolarlık kısmının ise konut sahiplerine kredilendirme yardımı olarak yansıtılacağı öğrenildi. milyar dolar rahatlatma sağlayacak.

Şaibe ise Donald Trump’ın Deutsche Bank’a olan 300 milyon dolarlık kredi borcunun vadesinin uzatılmasıyla ayyuka çıktı. Almanların dev bankası Deutsche Bank’ın Donald Trump’a yaptığı “güzellik” bununla sınırlı kalmadı. Ayrıca Trump’ın damadı Jared Kushner’in 370 milyon dolarlık kredi borcunun da daha uzun vadelere yayıldığı söylentileri Amerikan kamuoyunda şiddetle tartışılıyor. Donald Trump bu konuda sessizliğini korurken, bilhassa demokratların bu konudaki söylemleri git gide sertleşiyor. Tartışmaların Trump’ın koltuğuna oturmasıyla daha da alevlenmesi bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.