Ana SayfaKariyerZiraat Bankası'na Nasıl Başvurulur?

Ziraat Bankası’na Nasıl Başvurulur?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz içerisinde yaşanan sektör bazlı değişikliklerin, ülkenin genel işleyişine ve yaşantısına ciddi şekilde etkisi olmaktadır. Bu etki kendisini olumlu olarak da olumsuz olarak da gösterebilir. Burası tamamen yaşanan olaylara ve dönem içerisindeki genel durumlara bağlıdır.

Ülkemizde sektör bazında yapılan talep analizlerine baktığımızda, özellikle bankacılık sektörünün ve bu iş alanının devamlı olarak işler ve popüler bir sektör olarak göründüğü gibi bir sonuç ortaya çıkmaktadır.

Bu popülerlik olma hali; birçok bankanın dünyanın her yerine hızla ulaşmasına, insanlar arasında güvenilir bir kurum haline gelmelerine sebep olmaktadır. Hatta ”banka gibi olmak” gibi bir tabir bile kullanılmaktadır. Bu tabir bir tür güven simgesidir.

İnsanların bu şekilde güvendiği, paraları ve gelecekteki hayatlarını düşünmeden emanet ettiği kurumlar olan bu bankalar; istihdam konusunu ve iş başvuruları özellikle dikkate almaktadır.

Birçok banka kendi iş alanında çalıştırma adına; şef, güvenlik görevlisi, halkla ilişkiler uzmanı, vezne memuru gibi birçok noktada çalışacak insan arayışına girmektedir. Bunu daha önce de belirttiğimiz gibi; yaptıkları duyurular sayesinde oluşturmaktadırlar. Mesela Ziraat Bankası’nın nasıl bir yol izlediğine birlikte bakalım.

Bilindiği üzere; Ziraat Bankası “Memleket Sandıkları” adı kullanılarak 1863 yılında çiftçiye destek olmasıyla amacıyla Mithat Paşa öncülüğünde kurulan bir bankadır. Bu kuruluş şekli yerel ve basit bir hizmet hedeflese de, zamanla devlet bankaları arasında yer almış ve ulusallaşmıştır.

Ziraat Bankası’nın iş alımı konusunda izlediği yol basit olan duyuru ile çağırma ve bir dizi sınava tabi tutmaktan ibarettir. Ancak vizyon ve misyon gereği; işe alınacak adayların sahip olduğu gelecek planları, kariyer hedefleri, iş ve iletişim becerileri gibi hususlar da ciddi şekilde dikkate alınmaktadır.

Yani Ziraat Bankası’nda çalışabilmek için; yalnızca KPSS puanı ya da kitabi bilgiler yeterli değildir. Hayatın her alanına dair beceriler gereklidir.

Daha fazla bilgi ve iş duyuruları için bankanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.