Ana SayfaEkonomiKreş Yetkilileri KDV Oranının Yüzde 1 Olmasını İstiyor

Kreş Yetkilileri KDV Oranının Yüzde 1 Olmasını İstiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya’da düzenlenen Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Çocuk Kulüpleri Çalıştayı’ nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine kreşlerin KDV oranlarının yüzde 1 çekilmesi talebi iletildi. Konu hakkında açıklama yapan Ankara’daki özel bir kreşin hem kurucusu hem de yöneticisi Betül Altınışık Yalçınkaya, ‘’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine kreşlere uygulanan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi konusundaki talebimizi ilettik. Ülkemizde temel gıda maddelerinin KDV’si yüzde 1 oranında işlem görüyor. Günümüzde aileler de çocuklarını kreşe göndermek zorunda, bizler çocukların kreşe gönderilmesinin de temel ihtiyaç olduğunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Bu yüzden bakanlık yetkililerinden KDV oranının düşürülmesini istedik. Bizler kurum olarak yüzde 8 KDV ödüyoruz bu durum haliyle velileri de etkiliyor. Örneğin; bir çocuğun kreş masrafı 1300 lira ise uygulanan KDV ile bu tutar 1405 liraya çıkıyor’’ dedi.

Yalçınkaya açıklamasının devamında, ‘’ Eğer KDV oranları düşürülür ise bu indirim aylık kreş fiyatlarının düşmesine de sebep olacaktır’’ dedi.

KOSGEB Düzenlemesi Bekliyoruz

Ülkemizde esnaf için büyük kolaylıklar sağlayan KOSGEB desteğinden faydalanmak istediklerinin altını çizen Yalçınkaya, ‘’ KOSGEB üretime yönelik alanlarda destek sağlıyor bu yüzden kreşler bu destek faydalanmıyor. Eğer yapılan düzenleme ile KOSGEB desteği kreşlere de uygulanırsa ülke çapında kaliteli kreş sayısında artış yaşanacaktır. Bazı yerlerde 15 kişilik kapasite ile apartmanların altına kreş açılıyor. Bu tip kreşlerde kalite maalesef düşük oluyor ve aileler de büyük sıkıntı yaşıyor. Bunun önüne geçmek için 30 kişinin altındaki kapasitede çalışmaya izin verilmemeli ‘’ dedi.

Kreşlerde Kaliteli Ön Plan Çıkmalı

Çalışataya katılan velililerden biri olan Canan Şen de bir açıklamada bulunarak, ‘’ Kreşlerde çocukların uyku alanları ve oyun alanları birbirinden ayrı olmalı, bazı kreşler katlanır yataklar ile oyun odaları ve uyku odalarını birleştiriyor. Bu çocuklar açısından sağlıklı değil, kreşlere emanet ettiğimiz çocuklarımızın en iyi şartlarda olmasını bekliyoruz. Yetkililer bizlere çocuklarınız için hayal gücünüzü kullanın ve en iyisini düşünün dedi. Bizde öyle yapıyoruz ve uyku odaları konusu ile birlikte oyun alanlarının da çocukların 5 duyu organını geliştirebileceği bahçelerin bulunmasını istiyoruz’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.