Ana SayfaBankacılıkİnternet Bankacılığı Güvenli Mi?

İnternet Bankacılığı Güvenli Mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnternet bankacılığı, bankaların hizmetlerine şubeler ve ATM’ler dışında erişim imkanı sağlanan bankacılık kanalıdır. Banka şubelerine kadar gitmeden, çoğu bankacılık işlemini bankaların internet bankacılığı gerçekleştirmek mümkün.

İnternet Bankacılığı Güvenli mi?

İnternet bankacılığı şubeye veya ATM’ye gitmeden para transferi, kredi kullanma, kredi kartı işlemleri gibi çeşitli işlemleri bilgisayar veya telefon kullanarak kolaylıkla yapılmasını sağlıyor. İnternet kullanımın yaygınlaşmasına paralele bir şekilde kullanımı yükselen internet bankacılığının güvenliği siber saldırılar nedeniyle kişilerin kafasında soru işareti yaratabiliyor. Artık bankaya gitmeden internet bankacılığı kullanarak tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek mümkün.

Hackerlerin her geçen gün geliştirdikleri dolandırıcılık yöntemleri ile internet bankacılığı kullanan kişileri dolandırmaya çalıştığı biliniyor. Bu da internet bankacılığı güvenli mi sorgularını her geçen gün artırıyor. Nitekim televizyonda rastladığımız dolandırıcılık haberleri internet bankacılığı kullanan bizleri korkutmuyor demek yalan olur. Ne kadar da bankalar siber saldırılara karşı önlem alsa da internet bankacılığı kullanımında risk yok denilmez. Bu yüzden internet bankacılığı kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

İnternet Bankacılığı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncelikle bilgisayarınızı ve telefonunuzu virüslere ve kötü yazımlara karşı korumak için anti virüs programı kullanmanız gerekiyor. Art niyetli kişiler virüs ve kötü niyetli yazılımlar ile kişisel bilgilerinizi elde edebilir.
  • İnternet Bankacılığı için kullandığınız tarayıcının güncel olmasına dikkat edin.
  • Çoğu bankanın sunduğu tek kullanımlık şifre hizmetinden yaralanmanız faydalı olacaktır.
  • İnternet bankacılığı için kullandığınız bilgisayarda güvenlik duvarı kullanmanız yararınıza olacaktır.
  • Güvenlik amacıyla bankanızın size ilettiği güvenlik kurallarına harfiyen uymaya çalışın.
  • Kurumsal bankacılık işlemleri yapıyorsanız elektronik imza kullanmanız yararınıza olacaktır.
  • İnternet bankacılığı güvenliği için sisteme giriş yaparken bilgisayar klavyesi yerine bankaların oluşturduğu sanal klavyeyi kullanın.
  • Kimden geldiğini bilmediğiniz epostaları incelerken dikkat edin. Hackerler genelde eposta yolu ile kişilerin bilgisayarına virüs gönderme yolunu seçebiliyorlar.
  • Bankadan arıyorum diyen veya bunu belirten e-postalara itibar etmeyin ve kesinlikle bu kişilerle şifrenizi paylaşmayın. Unutmayın ki hiçbir banka veya görevlisi sizden şifrenizi öğrenmek istemez.
  • Banka hesaplarınızı, kredi kartı ekstrelerinizi düzenli bir şekilde kontrol edin, bir gariplik fark ederseniz bankanıza müracaat edin.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.