Ana SayfaSigortaKredi Kullananın Vefat Etmesi Durumunda Hayat Sigortası Kredi Borçlarını Karşılar Mı?

Kredi Kullananın Vefat Etmesi Durumunda Hayat Sigortası Kredi Borçlarını Karşılar Mı?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayat Sigortası Kredi Borcunu Karşılar Mı?

Hayat ne kadar acı olsa da içerisinde ölümü de barındırır. Zamansız ölümler vefat edenin yakınlarına acının yanında bir takım borçlarda yükleyebilir. Retti miras yapılmadığı sürece vefat eden kişinin borçlarından mirasçıları sorumludur. Fakat vefat eden kişinin hayat sigortası bulunuyorsa mirasçılar kredi veya kredi kartı borcunu ödemek zorunda kalmayabilir.

Hayat sigortası ile vefat eden kişinin kredi borcunun ödenmesi bir süreçtir. Bu süreci takip ederek kredi borcu hayat sigortası ile karşılanabilir. Fakat bu sürecin iyi takip edilmesi ve hayat sigortası poliçesinin iyi analiz edilmesi gerekir.

Hayat Sigortası Tarafından Kredi Borcunun Karşılanması İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikle vefat eden kişinin ölüm belgesi ile veraset ilamı çıkarılarak bankalar kişinin borcu olup olmadığına dair bir başvuru yapılması gerekir. Eğer retti miras yapılmamışsa ve kişinin bankalara kredi borcu varsa kişinin kredi kapsamında hayat sigortası yapılmış mı araştırılmalıdır.

Vefat eden kişinin hayat sigortası varsa bankadan söz konusu hayat sigortası poliçesini istemekle işe başlanmalıdır. Hayat sigortası poliçesi incelenerek yapılan hayat sigortasının azalan riskli mi yoksa faizde dahil olmak üzere tüm riski mi kapsıyor öğrenilmesi gerekir.

Kredi kapsamında yapılan hayat sigortası faizler dahil olmak üzere tüm riski kapsıyorsa sigorta şirketi kalan kredi borcunun ödemesini bankaya yapar. Ayrıca daha önce vefat eden kişi tarafından ödenmiş kredi taksitleri de sigorta şirketi tarafından mirasçılara ödenir. Fakat sigorta şirketleri ödeme tutarı fazla olduğu için tam riskli hayat sigortası yerine daha çok azalan riskli hayat sigortası yapmayı tercih ederler.

Eğer kredi kapsamında yapılan hayat sigortası azalan riskli ise sigorta şirketi sadece vefat eden kişinin kalan kredi borcunu bankaya öder. Azalan riskli hayat sigortasından mirasçılara ödeme yapılmaz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.