Ana SayfaEkonomiAsgari Ücrete Bin 300 Lira Az Diyen Bakan Müezzinoğlu İşçilere Umut Oldu

Asgari Ücrete Bin 300 Lira Az Diyen Bakan Müezzinoğlu İşçilere Umut Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Asgari ücret milyonlarca insanı doğrudan, yine milyonlarca insanı da dolaylı olarak ilgilendiriyor.  Her yıl sonunda, bir sonraki yılın asgari ücreti tespit ediliyor. Bu yıl da asgari ücretin tespit edilmesi süreci Aralık ayı başında start aldı.

Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ardından işçi temsilcisi; Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk- İş) ev sahipliğinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde üçüncü toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu Perşembe günü dördüncü ve son toplantısını yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

Bin 300 Lira Yetersiz!

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; üç gün sonra ne olacağı hakkında kesin bir kanıya varmadığını, işveren temsilcileri ve işçi temsilcileri ile görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. Bakan Müezzinoğlu; bir tarafın kısa süreli mutlu olması, yahut geçici mutluluklar tayin edilmesi yerine iki tarafın da birlikte az da olsa kalıcı şekilde mutlu olmalarını tayin etmeye çalıştıklarını belirterek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda hakemlik görevleri bulunduğuna vurgu yaptı.

Hali hazırda uygulanan bin 300 liralık asgari ücretin az olduğunu ve bu miktarın yeterli olduğuna inanmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, buna rağmen ücretlerde fahiş oranda artış yapılmasının dengeyi bozacağını ve iş verenin dünya ile rekabet etmesini engelleyeceğini belirtti. Ancak ekonominin büyümesi ve canlanması ile ücretlerde sağlıklı artışın yaşanabileceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, bunu sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda son kez toplanacak ve 2017 yılında tüm Türkiye’de uygulanacak olan asgari ücreti kamuoyuna açıklayacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.