Ana SayfaEkonomiYasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar

Yasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yasal Takipliye Kredi Veren Bankalar

Ekonomik ve finansal nedenlerden dolayı kişiler bazen borçlarını ödeyemeyebiliyor veya borç ödemesini geciktirebiliyor. Ödenmeyen veya ödenemeyen borcun gecikme süresine bağlı olarak kişilerin hakkında yasal takip başlatılabiliyor. Borçlu yasal takibe alınması nedeniyle çoğu finansal hizmetlerden yaralanamıyor ve kredi kullanamıyor. Fakat yasal takipte olanlarında kredi kullanması gereken zamanlarda oluyor.

Kredi veya kredi kartı borcunun ödenmemesi durumu 90 günü geçmediği zamanlarda bankalar borçludan sadece gecikme faizi alıyor. Fakat kredi borcunun ödenmeme zamanı 90 günü geçmesi halinde borçludan bir hafta içeresinde borcunu ödemesi talep ediliyor ve aksi taktirde kişi hakkında yasal takip başlatıyor. Yasal takip icra ve haciz ile sonuçlanmasının yanında kişi kredi, kredi katı gibi bankacılık hizmetlerinden de yararlanamıyor.

Yasal takipliler kredi kullanamadıkları için çoğu borçlu yasal takipte olanlara kredi veren bankalar var mı diye araştırma eğiliminde bulunabiliyor. Fakat ne yazık ki yasal takipte olanlara kredi veren banka bulunmuyor. Yasal takipliler hem bankalar tarafınca aşırı riskli görüldükleri için hem de alışıla gelmiş bankacılık kurallarına göre kredi kullanamıyorlar.

Yasal takipte olanların kredi kullanabilmeleri için yasal takip sürecinin başlaması ve kara listeye girmelerinden sonra 5 yıl geçmesi gerekiyor. Fakat beş yıl geçse dahi bu durum kredi sicilinde silinmeden yer alacağı için eskisi kadar kolay kredi kullanma ihtimalleri bulunmuyor. Bununla birlikte eğer sicil affı çıkar ise yasal takipte bulunanlar bankacılık hizmeti hayatında yeni ve beyaz bir sayfa açabilirler. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.