Ana SayfaEkonomiAralık Ayında 1.000 Türk Lirası Ne Oldu?

Aralık Ayında 1.000 Türk Lirası Ne Oldu?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 3 gün sonra yeni yıla başlamış olacağız. Pek çok açıdan çalkantılı bir yılı geride bırakan dünyamız, ekonomik açıdan da zorlu bir seneyi kapatma hazırlığında. Ülkemizde ekonomik olarak bu sıkıntılardan payını aldı. Yıl sonuna gelinirken piyasalar nispeten duruldu. Peki Aralık ayında bin Türk Lirası ne oldu?

Altında Kayıp Var!

Aralık ayında bin Türk Lirası ile altın satın alan vatandaşımızın parası bugün itibariyle 995 liraya geriledi. Kasım ayının başından beri özellikle ons bazında hızla değer kaybeden ve bin 300 dolar seviyesinden bin 130 dolar seviyesine gerileyen altının onsu bu hafta nispeten toparlandı. Ona rağmen bin Türk Lirası altında ons bazında aralık ayında 973 Türk Lirası’na geriledi.

En Çok Kazandıran Petrol!

Brent ham petrol geçtiğimiz aydan bu yana yükselişine devam ediyor. OPEC ülkeleri tarafından alınan petrol üretiminin kısıtlanması kararı sonrasında yükselmeye başlayan brent ham petrolün fiyatı aralık ayında da yükselişini sürdürdü. Bin Türk Lirası karşılığında alınan petrol aralık ayında bin 94 Türk Lirası’na yükseldi.

Dolar ve Euro Hız Kesse de Yükseliyor!

8 Kasım’da gerçekleşen Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçiminin akabinde hızla tırmanışa geçen Amerikan Doları, aralık ayı başından itibaren hızını kesse de yükselişini sürdürdü. Bu ay başında bin Türk Lirası ile dolar alan vatandaşın parası bin 32 liraya çıktı.

Yine Euro’da da Aralık ayı dahilinde nispeten yavaş yükseliş gerçekleşti. Bin Türk Lirası mevduatı ile Euro alan vatandaşın parası aradan geçen yaklaşık bir aylık süreçte bin 17 Türk Lirası’na yükseldi.

Aralık ayında Borsa İstanbul da kazandıranlar listesinde yer aldı. Bin Lirası’nı BIST 100 Endeksi’nde değerlendiren vatandaşın nakdi bin 46 Türk Lirası’na çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.