Ana SayfaEkonomiHizmet Sektörü İstihdamda Lider!

Hizmet Sektörü İstihdamda Lider!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde işsizlik oranları her geçen gün giderek yükseliyor. İstihdam oranları artmasına rağmen, artan nüfusu karşılamaya yetmiyor. İstihdama en büyük katkı ise hizmet sektöründen geliyor.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde gerçekleşen istihdam rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladı. TÜİK tarafından yayımlanan ”Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri” raporuna göre ülkemizdeki istihdamın büyük kısmı hizmet sektöründe.

TÜİK’in yayımladığı rapora göre 2015 yılında hizmet sektörü, ülkemizde gerçekleşen toplam istihdamın yüzde 36,8’ini karşıladı. Sanayi sektörü ise istihdamda ikinci sırayı aldı. Ülkemizde çalışan her 100 kişiden 29’u sanayide görev aldı. Sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 28,8 olarak gerçekleşti.

Ciroda Ticaret Sektörü Önde!

Ülkemizde geçtiğimiz yıl elde edilen ciro rakamlarında ise ilk sırayı ticaret sektörü elde etti. Ticaret sektörünün geçtiğimiz yıl toplam cirodan elde ettiği pay yüzde 41,7 seviyesinde gerçekleşti. Ciro meblağında ticaret sektörünü sanayi sektörü izledi. Sanayi sektörü cirosu geçtiğimiz yıl elde edilen toplam cironun yüzde 35,1’ini oluşturdu. İstihdam alanında ilk sırada yer alan hizmet sektörü ise toplam ciroda ancak üçüncü sırayı elde edebildi. 2015 yılında elde edilen toplam cironun ancak yüzde 15,7’lik kısmı hizmet sektörü tarafından sağlandı.

Ciroda en büyük ikinci payı alan sanayi sektöründe, imalat bazlı ciro yüzde 81,8 düzeyinde dilimi kapladı. oldu. Enerji alanındaki üretim ve tüketimin giderek artması da sanayide imalatın ardından enerjiye bağlı cironun ikinci sıraya yerleşmesini sağladı. Elektrik, doğalgaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımından elde edilen ciro, yüzde 14,3’lük payla sanayi üretiminden elde edilen ciroda ikinci sırayı elde etti.

İstihdamda ilk sırada yer alan hizmet sektörünün ciro rakamlarında en alt dilimde yer alması ekonomik olarak sağlıksız bulunurken, en büyük ciro rakamına sahip ticaret sektörünün de istihdama katkısını artırması gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.