Ana SayfaEkonomiKonut Fiyatları Hızla Artmaya Devam Ediyor!

Konut Fiyatları Hızla Artmaya Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ev sahibi olmak ülkemizdeki hemen herkesin hayali konumunda. Hali hazırda bir ev sahibi olanlar ise gayrimenkul yatırımlarında özellikle ev satın almaya öncelik veriyorlar. Bu durum konut fiyatlarında sürekli artışa neden oluyor. Vatandaş konut sahibi olmak adına borçlanmayı da göze alınca sektör durmadan büyüyor, evler pahalanıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yaptığı açıklamaya göre; geçtiğimiz ekim ayında, 2015 yılının ekim ayına göre konut fiyatları yüzde 12,85 düzeyinde artış gösterdi. Aynı dönemde TCMB’ye göre Konut Fiyat Endeksi’ndeki (KFE) artış seviyesi ise reelde yüzde 5,31 dolayında gerçekleşti.

Konut Fiyatları Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta Azaldı!

2015 yılı Ekim ayında Türkiye genelinde bin 730,46 Türk Lirası olan metrekare fiyatları, 2016 yılı Ekim ayında bin 914,20 Türk Lirası’na çıktı. Ülkemizin önde gelen kentlerinden İstanbul da geçen seneye göre artış oranı yüzde 13,52 düzeyinde gerçekleşti. Başkent Ankara’da artış yüzde 8,61 olarak gerçekleşirken, İzmir’de artış yüzde 17,59 düzeyinde oldu.

Bu yıl Ekim ayında Konut Fiyat Endeksi’ndeki en yüksek yıllık artış; yüzde 23,71 ile Balıkesir ve Çanakkale illerinde gerçekleşti. Bu illeri yüzde 22,46 ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ takip etti. KFE’deki yüzde 17,59’lu artış ile İzmir, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği iller sıralamasında yerini aldı.

Ülkemizde 2015 ekim ayı ile 2016 ekim ayı karşılaştırıldığında konut fiyatları sadece Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta geriledi. Bahse konu illerde daralma yüzde -1,90 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte konut fiyatlarının en az artış gösterdiği iller; yüzde 0,12 ile Kilis, Adıyaman ve Gaziantep oldu. Bu zaman diliminde Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise konut fiyatlarında yüzde 2,75’lik kısmi bir artış yaşandı. Erzurum, Bayburt ve Erzincan’da ise artış yüzde 3,57 seviyesinde gerçekleşti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.