Ana SayfaEkonomiBakan Tüfenkci: Türkiye Gelecek Yıl Yüzde 5 Büyür!

Bakan Tüfenkci: Türkiye Gelecek Yıl Yüzde 5 Büyür!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz özellikle 2016 yılının ikinci yarısını sıkıntılı şekilde geçirdi. Gerek siyasi gerekse ekonomik olarak pek çok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalan Türkiye; 15 temmuz hain darbe girişimi ile sıkıntılı bir sürece girdi. Bu süreç neticesinde yılın 3. çeyreğindeki ekonomik veriler uzun yıllar sonra daralmayı işaret etti. Ülke ekonomisi yüzde 1,8 dolayında daralma gösterdi. Ancak bu durumun gelecek yıl düzeleceği konusunda açıklamalar var.

3. çeyrekte yaşanan ekonomik daralmanın dördüncü çeyrek itibariyle ortadan kalkacağını ve gelecek yılın çok daha iyi olacağını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gerek iç sıkıntılar, gerekse dünyanın konjonktürel durumu sebebiyle 2016 yılının istenilen seviyede geçmediğini belirtti.

2017’den Herkes Umutlu!

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, bu yıl alınan tedbirlerin 2017 yılının 2. çeyreğinden itibaren sonuç vermeye başlayacağını ifade etmişti. 2017’nin her şekilde 2016’dan çok daha iyi olacağını belirten Mehmet Şimşek’e Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den de destek mahiyetinde açıklamalar geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017 yılında Türkiye’nin yüzde 5 dolayında büyüyeceğini kaydederek; en sıkıntılı zamanın aşıldığına inandığını vurguladı. Dünya ile entegre olan ülkemizin tıpkı diğer ülkeler gibi bilhassa ABD Başkanlık seçimlerinden etkilendiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gelecek yıl piyasaların hızla normalleşeceğinin altını çizdi.

Bakan Tüfenkci; KOBİ’lere alınan destek kararları ile 2017 yılında hızla üretim ve büyüme sürecine girileceğini belirterek, ülkemizin ekonomik olarak en sıkıntılı dönemleri geride bıraktığını belirtti. Gelecek yıl hem istihdamda hem de üretim de çok daha iyi rakamların ortaya çıkacağını söyleyen Bakan Tüfenkci; 2017 yılının herhangi bir çeyreğinde ekonomik daralma yaşanmayacağına inandığını deklare etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.