Ana SayfaKredilerErtelemeli Kredi Nedir?

Ertelemeli Kredi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ertelemeli Kredi

Türkiye bankacılık sektöründe rekabet oranı fazla olduğu için bankalar farklı kredi kampanyaları oluşturarak rekabette bir adım öne geçmeye çalışıyorlar. Özellikle sektörde yeni sayılan bankalar köklü bankalar ile mücadele edebilmek için farklı kredi kampanyaları düzenleyebiliyorlar. Kredilendirme kampanyaları arasında ertelemeli kredi kampanyası farklılık gösteriyor.

Ertelemeli krediyi tanımlamak gerekirse alınan kredinin taksit ödemeleri belli bir süre zarfından sonra başlanan kredilere ertelemeli kredi denir. Normal şartlarda kredi kullanımı halinde kredi taksitleri bir ay sonra ödenmeye başlar. Yani ocak ayında çekilen kredinin taksiti şubat ayında ödenir. Ertelemeli kredide ise kredi kullanıldıktan sonra taksit ödemeleri genellikle 3 ay sonra başlar. Örneğin ocak ayında ertelemeli kredi kullanılması halinde kredi taksitleri mart ayında ödenmeye başlanır.

Ertelemeli Kredi Faydalı MI?

Ertelemeli kredinin taksit ödemleri normal krediye göre geç başladığı için tüketiciye finansal bir rahatlama sağladığı söylenebilir. Fakat ertelemeli kredilerin taksit tutarları normal kredi taksit tutarlarına göre daha fazladır. Çünkü ertelemeli kredide ertelenen süre kredi taksitinden düşülür. Yani 3 ay ertelemeli ve 36 ay vadeli kredi alınması halinde kredi 33 ay taksitle ödenir. Dolayısıyla ertelemeli kredi ilk 3 ay kişileri rahatlatsa da daha sonra kişilere fazla borç yükü yükleyebilir.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar

İNG Bank ihtiyacı olana mola sloganı ile duyurduğu kredi kampanyası ile müşterilerine ertelemeli kredi kullanma imkânı sunuyor. İNG Bank ertelemeli ihtiyaç kredisini uygun faiz oranı ve 36 ay vade imkânı ile sunuyor.

QNB Finansbank ertelemeli kredi kampanyası başlatan bankalar arasında yer alıyor. Finansbank ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyası ile müşterilerine 48 ay vade seçeneği ve uygun faiz oranı sunuyor.

Akbank ertelemeli kredi veren bankalardan biridir. Akbank 48 ay vadeli ve uygun faiz oranlı kredi kampanyasında müşterilerine 3 ay sonra ödeme imkânı da tanıyor.

 

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.