Ana SayfaKredilerArsa Kredisi Nedir?

Arsa Kredisi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Arsa Kredisi

Türkiye ekonomisi inşaat sektörü üzerine kurulu olduğu için arsa, inşaat, emlak gibi sektörlerin kar marjı insanları cezbediyor. Bu yüzden birikmişi olanlar arsa alarak yatırım yapma yolunu seçebiliyor. Çünkü beş kuruşa alınan arsalar ileride çok büyük paralara satılabiliyor. Kişilerin her zaman birikmişi arsa almaya yetmediği için arsa kredisi kullanımı yolu da seçilebiliyor.

Arsa kredileri imarlı arsa kredileri ve imarsız arsa (tarla) kredileri olarak ikiye ayrılır. Fakat arsa kredisi kullanımında genellikle imarlı arsa kredisi tercih edilir. Ayrıca bankalar imarlı arsa kredilendirme oranları daha fazladır.

Arsa Kredisi Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Öncelikle alınmak istenen arsanın belediye sınırları içerisinde olması gerekiyor. Yani imar izni bulunması gerekiyor. Eğer alınmak istenen arsa imarsız arsa ise başka bir gayrimenkulün ipotek ettirilerek teminat verilmesi gerekiyor. Bunu yanında alınacak arsa imarlı ise söz konusu arsa teminat olarak ipotek edilmesi gerekiyor. Ayrıca bankalar tarafından gerekli görülmesi halinde ek teminat ve kefil de istenebiliyor.

Arsa Kredisi Veren Bankalar

Ziraat Bankası imarlı arsalar için arsa kredi veren bankalar arasında yer alıyor. Ziraat Bankası söz konusu arsanın ekspertiz değerinin %50’si kadar kredilendirme oranı ile uygun vade ve oranlı arsa kredisi veriyor.

İş Bankası arsa almak isteyen kişilere arsa kredisi veren bankalar arsında yer alıyor. İş Bankası söz konusu arsayı ipotek ettirerek ekspertiz değerinin %50’si kadar arsa kredisi veriyor. İş Bankası şubelerine giderek uygun vadeli ve düşük faiz oranlı arsa kredisinden yararlanabilirsiniz.

Şekerbank uygun vadeli ve düşük faizli arsa kredisi veriyor. Şekerbank arsa kredisi kapsamında söz konusu arsanın ipotek edilmesi şartı altında arsanın ekspertiz değerinin %45 kadar arsa kredisi kullanma imkanı tanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.