Ana SayfaEkonomiOrman ve Su İşleri Bakanından Yeni Müjde: 2017 Dev Yatırımlar Yılı

Orman ve Su İşleri Bakanından Yeni Müjde: 2017 Dev Yatırımlar Yılı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de en büyük yatırımları gerçekleştirdiklerini söyleyen Eroğlu, yaptığı açıklamada kamu kurumları arasında en çok ödeneği olan kurumun, Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü olduğunu ve Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün de fazla ödeneğe sahip kurumlar arasında olduğunu ifade etti.

Bakan Eroğlu,” 2016 yılı çok bereketli ve verimli geçti, çok sayıda tesis, baraj, gölet yaptık. Aynı zamanda ben çok dolaşan biriyim 72 ili ziyaret ederek, 50 bin 627 kilometre yol kat ettik.” Dedi. Tüm bu projelerde 597’si temel atma, 529’u ise açılış olmak üzere, toplam bin 126 tesis hizmetinde bulunduklarını da ifade etti.

Bakanlığın büyük bir maliyet ile hizmete sunduğu birçok tesisin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiğini belirten Eroğlu,” Yaptığımız dev projelerde yanımızda olan Cumhurbaşkanımız 2015 yılında tamamlanan 39 ilimizde 99 baraj ve HES’in açılışlarını hepsini birden bir düğmeye basarak yapmıştır. Böyle bir şeye tarihte rastlanmamıştır. Hiçbir ülke böyle bir gurur tablosu yaşamamıştır. İddia eden varsa hodri meydan.” İfadelerini kullandı.

Yapılan bu tüm projeler ile sağlanan gelir ve enerji katkısının çok fazla olduğunu, ekonomiye katkısının ise yıllık, 1,1 milyar lira olduğu söylendi.

Eroğlu, 2017 yılında da bu durumun devam edeceği ve ekonominin iyileştirilmesi yönünde önemli adımlar atmayı projelendirdiklerini kaydetti. Bu dev projelerin başında, Ilısu Barajı ve HES, Silvan Projesi, Yusufeli Barajı, Melen Barajı ve Gerede Tüneli olduğunu belirtti.

2017 yılının dev projelerinden olan Yusufeli Barajı, çift eğrilikli ince kemer baraj tipinde 270 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek üçüncü, Türkiye’nin ise birinci barajı olacağını açıkladı.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.