Ana SayfaEkonomiArıcılık Kredisi

Arıcılık Kredisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Arıcılık Kredisi Nedir?

Arıcılık yapan girişimciler ve arıcılık yapmak isteyenler devlet tarafından desteklendiği gibi özel finansal şirketler tarafından da destek alabiliyorlar. Aracılık kredisi ile yaptığı işi büyütmek isteyenlere veya aracılık sektörüne girmek isteyen kişilere finansman sağlamak amaçlanıyor. Aracıların finansal ihtiyaçlarına hemen hemen her banka cevap veriyor. Gerekli şartların taşınması halinde aracılık kredisi veren bankalara müracaat edilerek arıcılık kredisi alınabilir.

Arıcılık Kredisi Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Arıcılık kredisi alabilmek için arıcılık yaptığınızı belgelemeniz gerekiyor. Yani arıcılık kredisi alabilmek için Bal Üreticileri Birliğine üye olmanız gerekiyor. Arıcılık kredisi genelde arı kolonisi artırımı ve arıcılık ekipmanı alımı finansmanı için veriliyor. Arıcılık kredisi alınabilmesi için arı kolonisi sayısı 50 ya da 50’nin üzerine çıkarılması gerekiyor. Ayrıca artılı kovan, yeni kovan, maske, körük, el demiri, bal süzme makinesi, polen kurutma makinesi, çiftleştirme kutusu, ana arı kafesi, ana arı ızgarası alımı için arıcılık kredisi kullanılabilir.

Arıcılık Kredisi Veren Bankalar

Ziraat Bankası arıcılık kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Ziraat Bankası koloni sayısının 50 veya 50 üzerine çıkarılması karşılığında ve arıcılık ekipmanı alınması halinde arıcılık kredisi veriyor. Ziraat bankası arıcılık kredisine çiftçi belgesi, nüfus cüzdanı, işletmenin gelir tablosu, teminatlara ilişkin belge ve tarımsal işletmenin tevsik edici belgesi ile Ziraat şubelerinden başvurabilirsiniz.

TEB arıcılık kredisi ile arıcıların kovan, petek, şeker alımı gibi masraflarını finanse ediyor. TEB arıcılık kredisini 12 ay vadeli ile sunuyor. TEB arıcılık kredisine Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi, nüfus cüzdanı, ikametgah belgesi, tapu belgeleri ve arıcılık belgesi ile TEB şubelerine giderek başvurabilirsiniz.

Şekerbank İl Arı Yetiştiricileri Birlikleri’nin aktif üyelerinin ve tüzel kişilerin arıcılık faaliyetlerini finanse ediyor. Şekerbank arıcılık kredisini 36 ay vadeli ile kullanıma sunuyor. Ayrıca Şekerbank arıcılık kredisini alabilmek için İl Arı Yetiştiricileri Birliği’nin en az 1 yıl üyesi olunması gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.