Ana SayfaEkonomiSığır İthalatında İkinciyiz: Devlet 500 Bin Sığır Daha İthal Edecek!

Sığır İthalatında İkinciyiz: Devlet 500 Bin Sığır Daha İthal Edecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde hayvancılık gün geçtikçe zayıflıyor. Son yıllarda ithal hayvan ile piyasadaki talep dengelenmeye çalışırken, buna rağmen et fiyatlarındaki artış önlenemiyor. Devlet tarafından gümrük bedeli ödenmeden ithal edilen hayvanlar dahi etteki fiyat artışının önüne geçemiyor. 2017 yılında da devlet tarafından gerçekleştirilen sığır ithalatının devam etmesine yönelik Bakanlar Kurulu tarafından karar alındı.

Et ve Süt Kurumu Bakanlar Kurulu kararı ile 2017 yılı içerisinde 500 bin canlı hayvan ithalatı gerçekleştirmeye yetkili kılındı. Yılın son gününde Resmi Gazete’de yayımlanan karar yürürlüğe girdi. Alınacak hayvanların tamamı besilik ve kasaplık kapsamında olacak. Yani et fiyatlarının doğrudan aşağı yönlü çekilmesini sağlayabilecek. 500 bin baş canlı hayvan ithalatı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu’na özel izinle gümrük bedeli olmadan gerçekleştirecek.

Amerika 1. Biz 2. Konumdayız!

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz yıl yine Bakanlar Kurulu’ndan çıkan özel izin sayesinde öncelikle 400 bin baş sığır ithal etmişti. Kasım ayının sonunda buna 100 bin sığır daha ilave edilmiş ve 2016 yılında ithal edilen toplam sığır sayısı 500 bine çıkarılmıştı.

Bu yıl da tıpkı 2016’da olduğu gibi Et ve Süt Kurumu 500 bin sığır ithalatı gerçekleştirebilecek. Türkiye hayvan ithalatında Avrupa lideri konumda. Dünyada ise Amerika Birleşik Devletleri’nin arkasından ikinci sırada geliyoruz.

Ülkemiz yeni yılda damızlık olarak da hayvan ithal etmeyi sürdürecek. Geçtiğimiz yıl Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından 150 bin sığır ve 20 bin de damızlık koyun ile keçi ithalatı gerçekleştirilmişti. Bu yıl da damızlık hayvan ithalatı gerçekleştirilmesi beklenirken, rakamlar henüz netleşmedi. Damızlık hayvan ithalat yetkisinin de geçen yıl olduğu gibi yine TİGEM’e verileceği ön görülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.