Ana SayfaKredilerKredi Kartı Faizleri Düştü!

Kredi Kartı Faizleri Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan kredi kartı kullanan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Yeni yıla girerken pek çok ürüne ve hizmete gelen zamlarla sarsılan vatandaşın bu kez yüzü gülecek. Merkez Bankası aldığı kararla; kredi kartlarında bankaların uygulayabileceği faiz oranlarının üst limitini düşürdü.

Kredi kartları ülkemizde kullanılmaya başlanmasının ardından hızla yayılan ve hemen herkesin cebine giren ödeme araçları oldu. Bu kadar yaygınlaşan ödeme araçlarının bilinçsiz kullanımı tüketicilere bazı zararlar da getirdi. Kredi kartını ödeme aracı olarak değil de, borçlanma aracı olarak gören tüketiciler ekonomik olarak sıkıntılı süreçler geçirdiler. Kredi kartlarında uygulanan yüksek faiz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı kararla sınırlandırıldı.

Azami Faiz Oranında Büyük İndirim!

Kredi kartı faizleri, kredi kartının ekstre borcunun tamamını ödemeyen yahut asgari borcunu ödeyen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Bankalar daha önce kendilerine verilen yetki dahilinde kredi kartlarına uyguladıkları faiz oranlarını yüzde 5,75’e kadar tayin edebiliyorlardı. Kredi kartı için uygulanabilecek maksimum faiz oranı 2016 yılı için bu seviyede tayin edilmişti. Bu oran 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 2,34 seviyesine indirildi.

Yeni yılda bankalar kredi kartlarında vatandaşlara gecikme zammı olarak maksimum yüzde 2,34 faiz uygulayabilecekken, akdi faiz oranı olarak ise maksimum yüzde 1,84 seviyesinde faiz uygulayabilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranlarını 3 ayda bir belirleme ve piyasaya duyurma yetkisi var. Merkez Bankası tarafından Ocak ayından başlamak üzere uygulanması belirlenen bu faiz oranları, duruma göre 3 ayda bir güncellenebilecek.

Alınan bu karar bilhassa kredi kartını yoğun olarak kullanan ve dönem-dönem ödemelerinde aksama yaşayan vatandaşları memnun etti. Tüketicilerin, kredi kartı borçlarının gecikmeli ödemelerinde faiz ödemesi yapmalarının yanında, KKB puanlarının da olumsuz etkilendiğini unutmamaları gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.