Ana SayfaEkonomiDış Ticarette Milli Para Kullanımı Artacak

Dış Ticarette Milli Para Kullanımı Artacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dış ticarette milli paranın kullanılması konusunda açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, Rusya ve İran ile yapılan ticarette TL kullanımı ile ilgili teknik aşamaların olumlu gittiğini belirtti. Yaptığı açıklamalarda Rusya’yla olan ilişkimizin son durumu hakkında bilgi veren Nihat Zeybekçi, yaş sebze ve meyve ticaretinde henüz tüm kotaların kalkmadığını belirtti.

Taşıma konusunda da sıkıntıların sürdüğünü bildiren Zeybekçi, Türk tırlarının hala çalışamadığını, Rusya’yla çalışan firma ve personellerin vize sorunları olduğunu ve çalışma izinlerinin olmadığını dile getirdi. Nihat Zeybekçi bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduklarını ve en kısa zamanda Rusya ile masaya oturulacağını belirtti.

İran ve Rusya ile Çalışmalar Sürüyor!

Nihat Zeybekçi konuşmasında İran’la olan ticari ilişkilere de yer verdi. İran ile yapılan Tercihli Ticaret Anlaşması’ndaki 265 ürünün 400’e çıkacağını bildirerek, geçen hafta İran başbakanının iptal olan Türkiye ziyaretinden dolayı anlaşmanın tamamlanamadığını, fakat İran’ın ilgili bakanı ile görüşülerek anlaşmanın yürürlüğe gireceğinin haberini verdi. Yerel para birimi ile yapılacak olan ticaretten de bahseden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Rusya ve İran’la bu konuda yapılan anlaşmaların olumlu ilerlediğini dile getirdi.

Zeybekçi günümüzde milli para ile yapılan ticaretin kapsamını genişletmek istediklerini bildirerek, toplam 430 milyar dolar civarındaki dış ticaretin yüzde ortalama yüzde 13’lük kısmının Türk Lirası ile yapılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Nihat Zeybekçi yabancı yatırımcılarla ilgili açıklamasında ise yabancı yatırımcılarla yüksek teknoloji ve metalurji kimyasalları yatırımları ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Ayrıca Nihat Zeybekçi Türkiye’nin hemen her yerinde yatırımla ilgili projelerin ve bu projelerle ilgili destek görüşmelerinin sürdüğünü dile getirdi.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin stratejik yatırım kapsamına alınmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Zeybekçi, bu kararın Ekonomi Bakanlığınca alınabileceğini belirterek, “O gün geldiğinde son derece pratik bir şey” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.