Ana SayfaEkonomiAsgari Ücrete Zam Gelince Tarifeler de Zamlandı!

Asgari Ücrete Zam Gelince Tarifeler de Zamlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl başında yapılan asgari ücret zammı ile bin 300 Türk Lirası’na çıkan, bu yıl ki yüzde 8 zamla da bin 404 Türk Lirası seviyesine yükselen asgari ücret, çalışma hayatındaki pek çok parametrenin maliyet hesabının da değişmesine neden oldu.

Asgari ücret zammı başta sosyal güvence primleri olmak üzere pek çok alanda ödenen ücretlerin yükselmesini de beraberinde getirdi. 2016 yılında 568 Türk Lirası olarak ödenen en düşük Bağ- Kur prim ücreti, yeni zammın ardından 613 Türk Lirası’na çıktı. Yeni zammın ardından en yüksek Bağ- Kur primi ise bin 600 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Asgari ücrette meydana gelen zammın ardından isteğe bağlı sigorta primi yatıranların ödediği ücretlerde yükseldi. Yeni zammın ardından SGK’ye emekli olabilmek için yatırılabilecek en düşük tutar 455 Türk Lirası’na yükseldi.

İşsizlik Maaşı da Arttı!

Hesaplanma sistemi asgari ücret üzerinden yapılan işsizlik maaşı da, asgari ücrete gelen zammın ardından artış gösterdi. Asgari ücrete gelen yüzde 8’lik zammın akabinde en düşük işsizlik maaşı 659 Türk Lirası’ndan 710 Türk Lirası’na yükseldi. İşsizlik maaşı kapsamında alınabilecek en yüksek ücret ise bin 318 Türk Lirası’ndan bin 421 Türk Lirası düzeyine geldi.

Asgari ücrette meydana gelen artış; doğum ve askerlik borçlanması için yatırılacak ücretlerin de artmasına neden oldu. Yeni zammın ardından 2017 yılında doğum veya askerlik borçlanması yapacak kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödeyebileceği bir günlük tutar minimum 19 Türk Lirası seviyesine çıktı.

Asgari ücrette meydana gelen artış çalışanın yüzünü tam olarak güldürmezken, asgari ücrete bağlı şekilde hizmet ve tarife ödemeleri yapanların ise canını sıktı. Asgari ücretteki artışın piyasaya doğrudan etkisi olduğu ve bu etkinin 2017 yılının ilk çeyreği itibariyle görülmeye başlanacağı belirtiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.