Ana SayfaEkonomiVan’da Küf Oranını Ölçen Makine Geliştirildi

Van’da Küf Oranını Ölçen Makine Geliştirildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli Profesör Fikret Nafi Çoksöyler küf oranını ölçebilen makine hakkında yaptığı açıklamada, ‘’ Bu ürün ile gıda tarım üretim ve kontrolleri teknolojisi alnında bir ilke imza atıldı. Bu ürün ile özellikle orta ve küçük ölçekli tarım işletmeleri ürettikleri ürünlerin kontrollerini kendileri yapabilecekler. Böylelikle gümrükten dönen Aflatoksin oranı yüksek ürünlerden zarar edilme olasılığı ortadan kalkacak. Özellikle fındık, incir, yer fıstığı, kırmızı biber gibi ürünlerin ülkemizde kontrol edilerek ihraç edilmesini sağlayacak’ ’dedi.

40 Yıllık Emeğin Sonucu

Çok söyler açıklamasını devamında,’’ 45 yıldır bu laboratuvarın içindeyim, 40 yıldır Aflatoksin sorunu hakkında çalışmalar yürütüyorum. İşletmeciler için oldukça nemli bir sorun olan Aflatoksin bu ürün sayesinde hem güvenli hem ucuz bir şekilde çözümlenebilir. Biz eski bir tekniği revize ederek yeniden bir sistem haline getirdik. Sonuçta Teknokent’te 40 yıldır uğraştığım Aflatoksin analiz sorununa bir çözüm bulduk’ ’dedi.

Birçok Ürün Aflatoksin ’den Dolayı Kabul Görmüyor

Çoksöyler, ‘’ Ürünümüzün adı ‘’Gıdalarda İnce Tabaka Kromotografisi ile Aflatoksin Miktarının Tayini’’ olarak belirlendi. Bu ürün sayesinde üreticilerin ürünlerinin Avrupa’dan dönme olayının önüne geçilebilir. Aflatoksin analizi Türkiye’de çok pahalı hale geldi. Bu yüzden üretici zaman zaman bu analizi yaptıramayabiliyor. Devlete gidip bir analiz yaptırıyorlar ancak bir analizle olmuyor. Ürün tamamen Türk malı, bu yüzden 100- 150 lira olan analiz maliyetini 10-15 liraya düşürüyor. Ürünün üzerinde tek bir yabancı madde yok ve tamamen Van’da üretildi. ‘’Bu ürün ile analizlerin gerçekleşmesi sonucunda Avrupa’dan geri dönüşler azalacak’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.