Ana SayfaEkonomiZiraat Bankası Yurtdışı Kaynaklı Kredi Aldı

Ziraat Bankası Yurtdışı Kaynaklı Kredi Aldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat bankası’nın AYB’den aldığı kredi Türkiye’deki KOBİ’lere finansman desteği amaçlı kullanılacak. Ayrıca bu kredi ile hem Türk Lirası hem de Döviz üzerinden kredi isteyen KOBİ’lere ve diğer firmalara kredi şeklinde temin edilebilecektir.

Alınan Kredinin Detayları; Alınan Kredide ilk 3 yıl geri ödemesiz, 8 yıl vadeli kredi, 200 Milyon ise erilen kredinin ilk kaynağını oluşturmaktadır. İkinci dilim anlaşma ise 2017 yılı içerisinde yapılacağı söylenmektedir. Toplamda 2017 de beklenen kredi ile birlikte Ziraat Bankasının Avrupa Yatırım Bankasından aldığı kredi tutarı 800 Milyon Euro’yu yaklaşacağa bilinmektedir.

Ziraat bankasının 2010 yılından bu yana KOBİ’ler ve reel sektör için alınan kredilerin tutarı ise 2 Milyar USD’yi aşacağı bilinmektedir.

Alınan krediye ilişkin olarak Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, yapılan kredi anlaşması ülkemiz ve ziraat bankasının uluslararası düzeyde güvenilirliğini gösteren bir anlaşmadır. Ziraat bankası ülkemizde bulunan KOBİ ve diğer şirketler için finansman temini hazırlıyor ve uluslararası desteğin kesintisiz olarak devam edeceğini açıkladı. KOBİ’lerin veya diğer şirketlere verilen kredilerin maliyetini uygun bir şekilde sağlamak için hem yurtiçi hem yurtdışı kaynaklardan destek alıyoruz dedi. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru sözlerine şöyle devam etti, Ziraat bankası son 4 yıl içerisinde Avrupa Yatırım Bankası ile yaptığı 7. Anlaşmadır. Bu anlaşmalar hem yurtdışı kaynakların ülkemize ve bankamıza güvenilir olduğunu göstermektedir dedi.

Tolgahan Kuru, Koşullar ne olursa olsun Ülkemizin ekonomisini istikrarlı bir şekilde büyütmek için ve ülkemizde bulunan KOBİ veya diğer firmalar için uygun maliyetli kredi imkânlarını sağlamak için bankamız bu kaynakları kesintisiz olarak müşterilerine sunacaktır dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.