Ana SayfaKredi KartlarıTicari Kredi Kartı Nedir? Ne Değildir?

Ticari Kredi Kartı Nedir? Ne Değildir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ticari kredi kartı aynı bireysel kredi kartlarındaki gibi kullanılan ödeme yöntemidir. Kredi kartları sadece bireysel tüketicilere özel olmayıp, şirketlere tanımlı kredi kartları da verilmektedir. Peki Ticari Kredi Kartı Nedir? Nasıl Alınır? Faydaları Nelerdir? Taksitlendirmeleri Farklı Mıdır?

Ticari Kredi Kartı Nedir?

Kredi kartı hizmeti bankalar tarafınca bireysel tüketicilere sunulduğu gibi şirketlere de sunuluyor. Bankaların kullanıma sunduğu ticari kredi kartı ile şirketler kredi kartının geçtiği her yerde ticari kredi kartını kullanarak taksitli alışveriş yapabiliyorlar.

Ticari kredi kartı isteğe bağlı olarak kişiler adına veya şirket unvanına göre çıkarılabiliyor. Ayrıca ticari kredi kartı ile belirlenen şirket çalışanlarına belirli limitlerde alışveriş yapılabilmesi sağlanıyor. Ticari kredi kartı ile şirketler çek veya senet kullanmaktan da vadeli alışveriş yapılabiliyor.

Ticari Kredi Kartı Taksitleri

Ticari kredi kartının taksit miktarları kart çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. BDDK tarafından 2014 yılında yapılan düzenleme ile ticari kredi kartı taksitlendirmesine 9 ay sınırı getirildi. Bununla birlikte bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte genel olarak ticari kredi kartı taksit miktarını 6 ile 9 ay olarak belirliyor.

Ticari Kredi Kartının Faydaları

Ticari kredi kartı işletmeye ve işletme sahibine çeşitli faydalar sağlıyor. Ticari kredi kartı kullanılması halinde çek ve senet zorlukları ile uğraşmadan vadeli satın alma işlemi yapılabiliyor. Bununla birlikte ticari kredi kartı kullanılması ile kolaylıkla bireysel ve kurumsal harcamalar belirlenebiliyor. Ayrıca ticari kredi kartının raporlama gibi çeşitli avantajları olduğu için para yönetimi kolaylaşıyor.

Ticari Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Ticari kredi kartı alabilmek için öncelikle işletmenizin kurumsal kimliğini belgeleyen bir belge ile bankalara müracaat ederek ticari banka hesabı açmanız gerekir. Çünkü bankaların ticari kredisi ve ticari kredi kartından yaralanabilmek için ticari hesabın olması gerekir. Ticari hesap açım işleminden sonra ticari kredi kartı başvurusu yapılabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.