Ana SayfaEkonomiAvrupa Ülkelerinde Gelir Adaletsizliği Artıyor Halk Giderek Fakirleşiyor!

Avrupa Ülkelerinde Gelir Adaletsizliği Artıyor Halk Giderek Fakirleşiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Euro bölgesinde yaptığı araştırma sonucuna göre bölgede zengin ile fakir arasındaki fark artıyor, halk fakirleşiyor. 18 Euro bölgesi, Polonya ve Macaristan bölgelerinde yapılan ve 84 bin ailenin katıldığı “Hane Halkı Finans ve Tüketim Anketi” sonuçları açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası’nın düzenlediği anket sonucuna göre halkın yoksullaştığı belirtilmektedir. Anket sonucuna göre ekonomik krizin bahsedilen bölgelerde halkı derinden etkilediği, devletlerin refah artırma ve adaletli gelir dağılımı yapma çabalarının olumlu sonuç vermediği görülmektedir.

Halkın Yüzde 10’u Gelirin Yarısını Alıyor!

Verilere göre hane halkının en zengin yüzde 10’luk kesimi toplam servetin yüzde 52’sine sahip iken yüzde 5’lik dilim ise en dipte bulunmaktadır. Başka bir deyişle negatif servet sahibi olan yani borcu gelirinden fazla olan kesim hane halkının yüzde 5’ini oluşturmaktadır.

Avrupa Merkez Bankası’nın yaptığı araştırma sonucuna göre Avrupalıların servetinin büyük bir kısmı gayrimenkulden oluşmaktadır. Kazanılan nakit arttıkça insanların konut sahibi olma oranı da artmaktadır. Kendi işini kurma, işyeri, büro gibi gayrimenkul alımları, mevduat yatırımları, motorlu araç alımları da şahsi servet varlıkları arasında yer almaktadır.

Kişisel servet varlıkları 2010 ile 2014 yılları arasına göre 2016 yılında azalma göstermiştir. ECB’nin yaptığı araştırma sonucunda eğitimin de etkisi görülmektedir. İlköğretim mezunu olan ortalama 55 yaş civarındaki bireylerin sahip olduğu varlıklar 20 bin Euro değerinde iken, aynı yaş grubunda fakat lisans ve/ veya lisans üstü eğitim almış bireylerin şahsi servetleri ise 50 bin Euro civarındadır.

Avrupa Merkez Bankası’nın yaptığı hane halkı finans ve tüketim anketi sonuçlarına göre en yoksul yüzde 10’luk dilimin net serveti 1.000 Euro civarındadır. En zengin yüzde 5’lik dilimin serveti 745 bin Euro civarında ve en zengin yüzde 10’luk dilimin sahip olduğu varlıklar ise 500 bin Euro kadardır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.