Ana SayfaEkonomiKairos’a Yargı Yolu Açıldı

Kairos’a Yargı Yolu Açıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde ülke genelinde daha da popülerleşmeye başlayan ‘’Kairos’’ hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca piramit satış sistemi özellikleri olduğu gerekçesi ile suç duyurunda bulunuldu.

Piramit Satış Sitemi

Kairos Teknoloji ya da Kairos Planet unvanları ile ifade edilen sistem kısa süre içerisinde toplum içerisinde kabul görmüş ve pek çok kişi sistemin işleyişi içerisine dahil olmuştu. Kısa sürede büyük paralar kazanmayı vaat etmesi ile saadet zincirine benzetilen sisteme dur demek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca suç duyurusunda bulunuldu.

Şirket 10 ay gibi kısa bir sürede 50 bin kişiden 25 milyon dolar para toplamayı başardı. Türkiye’de herhangi bir şirketi bulunmayan Kairos, network marketing, ağ pazarlama, çok katmalı pazarlama gibi isimlerle adlandırılıyor. Şirket belirli bir tutarda paket satışı yaptığı üyelerinden bilgisayarlarını günde 10 saat açık tutmalarını talep ediyor. Şirketin çalışma sistemi ve reklamının yapılması 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun 80’inci maddesine göre yasak.

Suç Duyurusu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kairos Teknoloji ya da Kairos Planet unvanları ile bilinen sistemi ülkede başlatan, yayılmasını sağlayan ya da ticari amaçla destekleyenlerin faaliyetleri denetim programına alındı.

Bakanlık yetkilileri açıklamanın devamında, şunları söylediler ‘’ Şirketin satış sisteminde, sisteme yeni kazandırılan üyelerden elde edilen gelir kira gelirinden çok daha yüksek seviyede, işleyiş incelendiğinde ürün paketlerinden kira geliri elde etmekten çok yeni üyeler kazandırma yönünde dolaylı teşvik olduğu görülüyor. Üyeler ne kadar çok kişiyi kazandırırsa o kadar çok para kazanıyor. Bu haliyle şirket sistemi bir piramit olarak ilerliyor. Sistemin alt kollarında bulunan üyelerden elde edilen gelirler üst basamaklardaki üyelere aktarılıyor ve kariyer ilerleme sağlanıyor. Gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi şeklinde oluşturulmuş tipik bir piramit yapısı görülüyor. Söz konusu şirket hakkında ve tespite ilişkin ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.’’

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.