Ana SayfaEkonomiGıdada Yeni Düzenleme

Gıdada Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

3 bakanlığın birleşmesi ile gıdada fiyat düşürmenin yeni yol haritası belirleniyor. Üretici örgütlerinin teşvik edilmesi ile maliyet düşürülecek. Ambalajlarda standart uygulamaya geçilecek ve soğuk hava depolarına yönelik ilave teşvikler yapılacak.

Güç Birliği Yapıyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Gıda Komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, ‘’ Gıda ile ilgili yeni kararlar alıyoruz.  Sebze ve meyve ticaretinde üretici örgütlerin güçlendirilmesi ve lojistik tedbirlere ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdik. Amacımız üreticilerin güçlenmesini ve birlik haline gelerek güçlerini birleştirmesini sağlamak. Üretici birliklerine teşvik mekanizmaları oluşturulması için Maliye Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte ortak çalışma yapacağız. Birliklerin bu pazarın içinde yeni hallerde, pazarlarda, perakendecilerin içinde yer almaları için güçlendirici çalışmalar yapacağız. Tarım Bakanlığı ile Erken Uyarı Sistemi kurma noktasında, meyve ve sebze fiyatlarının arzı konusunda çalışmaları birlikte yürütüyoruz’ ’dedi.

Üretimde Finansman Sağlayıp Hasatta İpotek Uyguluyorlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamasının devamında, ‘’ Meyve ve sebze fiyatlarındaki oynaklığın fazla olması ve fiyat aralığı makasının açık olması üretici ve tüketicileri yakından ilgilendiriyor. Enflasyona etkileri ile de ekonomi yönetimini ilgilendiriyor. Ülkemizde ekilebilir alanlar kısıtlı ve üreticilerimizde küçük üretici olduğu için birtakım aracılara ihtiyaç duyuluyor. Ancak iş adamı ya da tüccar olarak isimlendirilen bu kişiler daha üretim olmadan üreticileri bir nevi finanse ediyorlar ve başka bir deyiş ile hasat mevsiminde ürünlere ipotek koyuyorlar. Üreticide üretim döneminde parayı aldığı için başka bir alternatif yol bulamıyor’ ’dedi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.