Ana SayfaEkonomiEkonomi Analistlerine Göre Donald Trump Tehlikesi Yeterince İyi Okunamıyor!

Ekonomi Analistlerine Göre Donald Trump Tehlikesi Yeterince İyi Okunamıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimi neredeyse 2016 yılının tamamına damga vurdu. Parti içinde başlayan aday olma rekabeti, ardından başkanlık yarışıyla devam etti. Bütün yarışlardan sürpriz şekilde galip çıkan Donald Trump 8 Kasım’daki ABD Başkanlık seçimini de az bir farkla kazanmayı başardı.

Geçtiğimiz yılın başında Cumhuriyetçiler ve Demokratlar kendi adaylarını belirlemek adına yola çıktılar. İki parti içerisinde de yoğun bir rekabet yaşandı. Demokratlar adaylarını nispeten kolay belirlediler. ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın eşi ve ABD eski Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton Demokratların aday adayları arasından sıyrılarak yarışta öne çıktı.

Cumhuriyetçiler arasında ise sürpriz şansı verilen Donald Trump önce partisindeki seçimi kazandı, ardından da ABD Başkanlığı seçiminden galip çıktı. Başkanlık seçimi sürecinde popülist söylemleri ile dikkat çeken Trump; vergileri düşüreceğini, altyapı yatırımlarını artıracağını, Çin ile ticareti sınırlayacağını, Meksika sınırına duvar öreceğini ve uluslararası anlaşmaları iptal edeceğini vadetti. Analistlere göre Trump vaatlerini gerçekleştirmeye kalkarsa global çapta bir kriz bizi bekliyor.

2. Dünya Savaşı’ndan Bu Yana En Zorlu Dönem Bizi Bekliyor!

Donald Trump’ın daha önce hiçbir kamu tecrübesinin bulunmadığına dikkat çeken uzmanlar, piyasalardaki bahar havasına şaşırıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin şirket gibi yönetilemeyeceğini vurgulayan ABD’nin Hazine eski Bakanı Lawrance Summers; 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en zorlu dönemin bizleri beklediğini iddia etti.

2017 yılında belki kısa vadeli olarak ekonomik rahatlama yaşanabileceğini deklare eden Summers, bu durumun yanıltıcı olacağına vurgu yaptı. Yatırımcıların uzun vadeli riskleri gözden kaçırdığına dikkat çeken Hazine eski Bakanı Summers, piyasalarda oluşan havanın doğru olmadığının ve geleceğin yanlış yorumlandığının altını çizdi. Summers’a göre Trump vaat ettiği projeleri hayata koymaya kalkarsa global çapta derin bir kriz bizleri bekliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.