Ana SayfaKOBİİştira Kredisi Nedir?

İştira Kredisi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İştira Kredisi

Çek ve senet kullanılarak vadeli satın alma işlemi kredi kartı kullanılarak yapılan vadeli alışverişler kadar sık tercih ediliyor. Fakat çek ve senetlerin vadesinin fazla olması ve acil nakit ihtiyacı nedeni ile kişiler çek ve senet kırdırma işlemi yapabiliyor. Bu gibi durumlarda faktöring şirketlerine başvurulacağı gibi bankalardan iştirak kredisi de alınabilir.

İştira kredisi vadesi gelmemiş ve ödeme yeri belediye sınırları dışında olan çek ve senetlerin tahsil edilmesini sağlayan bir kredi türüdür. İştira kredisi nakdi kredi türüne girmektedir. İştirak kredisi aslında faktöring şirketlerinin çek kırma işlemine benzer.

İştira kredisini kullanabilmek için ticari faaliyette bulunuyor olmak gerekiyor. Yani iştira kredisi ticari faaliyette bulunan tüzel veya gerçek kişilere özel bir kredilendirme türüdür. Bunula birlikte iştira kredisini kısa vadeli de diyebiliriz. Çünkü iştira kredisi vadesi 7 gün ile 1 yıl arasındadır.

İştira Kredisi Nasıl Alınır?

İştira kredisi alabilmek için iştira kredisi alabileceğiniz bir bankaya iştira kredisi limit başvurusu yapmanız gerekiyor. Daha sonra kabul edilen limit çerçevesinde söz konusu çek veya senetle bankaya giderek iştira kredisini alabilirsiniz.

İştira Kredisi Masrafları Nelerdir?

İştira kredisi kullanılması halinde bankalara çek ve senedin vadesine göre belirlenen faiz ve komisyon ücreti ödenir. Bununla birlikte bankalara kredi kullanımı halinde tahakkuk eden BSMV ve KKDF vergileri ödenir. İştirak kredisi kapsamında ödenmesi gereken masraflar çek veya senet tutarından düşülür ve kalan tutar krediyi kullanana ödenir.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.