Ana SayfaEkonomiHSBC’den Dolar Tahmini: 2017 Sonunda 3,85 Lira Olur

HSBC’den Dolar Tahmini: 2017 Sonunda 3,85 Lira Olur

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Amerikan Doları yeni yılla birlikte yükselişine kaldığı yerden devam ediyor. Dün tarihi zirvesini yenileyen dolar; ani bir yükselişle 3,64 lira seviyesini gördükten sonra bir miktar geri çekilerek günü 3,6035 düzeyinden kapattı.

Amerikan Doları’nda bilhassa ABD Başkanlık seçimlerinden bu yana devam eden ralli, 2016 yılının son günlerinde yılbaşı durgunluğuna girmişti. Yeni yılla birlikte tekrar hareketlenen dolar bu hafta yüzde 2’ye yakın prim yaptı. Dolar borcu olan vatandaş endişeye kapılırken, dünyanın önemli bankalarından olan HSBC’den dolar tahmini geldi. HSBC’ye göre 2017 yılı sonunda dolar 3,85 lira olacak.

Sabit Yatırımlar Zayıf Kaldı!

İngilizlerin önemli bankalarından olan HSBC, ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan kuruluş, 2017 yılının ilk çeyreğine dair beklentilerini ve ön görülerini yönelik analizlerini açıkladığı bir rapor yayımladı.

Bahse konu raporda Avrupa’nın ekonomik verileri ve kısa vadeli geleceği değerlendirilirken, ülkemize de raporda yer verildi. Ülkemizin yakın geçmişte yapısal reformlarda yeterince başarılı olamadığını ve yavaş kaldığını belirten banka; sabit yatırımların da zayıf kaldığını vurguladı.

Büyüme Tahmini Düşürüldü!

HSBC’nin bahse konu raporunda, henüz açıklanmamış olan 2016 yılı büyüme rakamları ile ilgili olarak aşağı yönlü revize gerçekleştirildi. Ülkemizin büyüme rakamı beklentisini yüzde 2,9’dan yüzde 2,2’ye indiren HSBC; 2017 yılına dair tahmini olan yüzde 2,3’lük düzeyi ise değiştirmedi.

Faizlerde yukarıya doğru hareketlenme yaşanmadığı sürece Türk Lirası’ndaki değer kaybının süreceğini belirten HSBC; yakın gelecekte Türk Lirası’nın değerlenmesini sağlayacak bir gelişmenin ön görülmediğinin altını çizdi. Dolar kuru tahminini bu doğrultuda gerçekleştiren bankanın; 2017 yılı sonu için dolar kuru tahmini 3,85 lira olarak açıklandı. Bankaya göre dolardaki yükseliş, 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da sürecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.