Ana SayfaEkonomiAltın Hakkında Önemli Kuruluştan Dikkat Çeken Öngörü: Altının Onsu Düşecek!

Altın Hakkında Önemli Kuruluştan Dikkat Çeken Öngörü: Altının Onsu Düşecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Altın yeni yıla adeta fırtına gibi girdi. Bu hafta altının onsunda gerçekleşen artış, dolar kurunda meydana gelen değerlenme ile birleşince Türk Lirası bazında altının gramına tavan yaptırdı.

2016 yılı sonuna doğru hemen her gün değerlenen Amerikan Doları’nın baskısı altında kalan altının onsu bin 300 dolar seviyesinden bin 130 dolar seviyesine kadar gelmişti. Bu noktadan bir miktar toparlanan altın 2016 yılını ons başına bin 150 dolar düzeyinden kapatmıştı.

Yeni yılla birlikte tekrar yükselişe geçen altının onsu dün gün içerisinde bin 180 dolar seviyelerine kadar yükseldikten sonra bir miktar gevşedi ve günü bin 177 dolar noktasından kapattı. Altının onsuyla birlikte Amerikan Doları’nın da Türk Lirası karşısında değerlenmesi; altının gramının lira bazında rekor kırarak 137 liranın üzerine çıkmasına neden oldu.

Doların Artması Altını Baskılayacak!

Dünyaca ünlü finans kuruluşu ABN’ye göre altının ons fiyatı 2017 yılı içerisinde güçlenmesi beklenen dolar ile bin 100 doların altına kadar sarkabilir. 2017 yılı içerisinde ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımının kuvvetle muhtemel olduğunu belirten ABN, bununla birlikte ABD ekonomisinin de iyi performans sergilemeye devam ettiğini ve kısa vadede bu iyi performansın da süreceğini ön gördüğünü bildirdi.

ABN’nin beklentileri gerçekleşirse altının onsu 2017 yılı içerisinde bin 100 doların altına sarkabilir. Lakin ülkemizdeki altın fiyatlarında bu düşüşün etkisinin görülmeyeceği yahut çok kısmi görüleceği aşikar. Zira altının onsu dolar bazında işlem görüyor ve Amerikan Doları’nın kısa vadede gerilemesi beklenmiyor. Türk Lirası bazında altının gramının değer kaybedebilmesi için aynı anda hem altının onsunun hem de dolar kurunun gerilemesi gerekiyor. Kısa vadede böyle bir olasılık ise ön görülmüyor. Ülkemizde altın en azından yatırımcısına zarar ettirmeyecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.