Ana SayfaEkonomiYabancılar Konut ve Mobilya Sektörüne Nefes Aldırıyor

Yabancılar Konut ve Mobilya Sektörüne Nefes Aldırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu yaptığı açıklamada, sektörün iç pazarda yabancılara yaptığı satış ile nefes aldığını söyledi.

İhracat Yapan Firma Sayısı Arttı

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, ‘’ 2016 yılında mobilya ihracatı ihracat fazlası verdi. 2023 hedefleri kapsamında mobilyada ihracat değerini kilogram bazında 3,5 dolardan 7 dolara yükseltmeyi amaçlıyoruz. Türkiye 172 ülkeye, 202 gümrük noktasına ihracat yapıyor. 2015 yılında 400 olan ihracat yapan firma sayısı 2016 yılında 571’e yükseldi. Son 2 yılda komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve küresel hacmin gerilemesi gibi nedenler ile ihracatta istenen artış yakalanamadı ancak yine de gerileme de yaşanmadı’ ’dedi.

Sektörü İç Pazar’daki Yabancılara Yapılan Satış Rahatlatıyor

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu açıklamasının devamında, ‘’ Türkiye, mobilya ihracatında istediği gibi olmasa da başarılı oldu. İhracat başarımızı iç pazarda yabancılara yaptığımız satışlar ile güçlendiriyoruz. 11 milyar dolarlık bir perakende pazarına sahip olan sektörü iç pazardaki yabancıya konut satışı rahatlatıyor. 2016 yılının 11 ayında toplamda 16 bin 549 yabancıya konut satıldı haliyle konut alanlar mobilya tercihini de buradan yapıyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkeleri vatandaşlarının lüks mobilya harcaması sektörü hareketlendiriyor. Yabancılar genellikle el emeği yoğun ürünleri tercih ediyorlar. Yeni konut alan Türk aile mobilya için 16 bin lira para harcarken, yabancılar ise 64 bin lira para harcıyor. Türkiye’de satılan mobilyaların yüzde 4’ü yabancılara satılıyor’’ dedi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.