Ana SayfaEkonomiŞans Oyunlarının Özelleşmesinde Büyük Adım Atıldı: Sektör Milyarlarca Dolar Büyüklüğünde!

Şans Oyunlarının Özelleşmesinde Büyük Adım Atıldı: Sektör Milyarlarca Dolar Büyüklüğünde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dün akşam itibariyle 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Bahse konu kararnameler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kamu da pek çok değişiklik ve yenilik getiren kararnamelerden 680 sayılı olanı ekonomik açıdan dev bir özelleştirmeyi beraberinde getirecek.

Söz konusu kararname ile hem Milli Piyango oyunlarına hem de At yarışlarına özelleştirme olanağının önü açılmış oldu. Hali hazırda at yarışlarının düzenleme ve denetleme yetkisi elinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, at yarışı düzenleme yetkisi 49 yıllığını Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Kanun Hükmünde Kararname’de geçen ibareye göre bu devir 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak. 2017 yılı ise geçiş süreci olarak planlanıyor. Bu tarihten sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın at yarışları düzenleme yetkisi ortadan kalkmış olacak.

Milli Piyango Oyunları da Devredildi!

Dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 680 sayılı KHK’ya göre Milli Piyango’nun düzenlemiş olduğu oyunlar da Türkiye Varlık Fonu’na geçti. Milli Piyango tarafından düzenlenen Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunlarının lisansı Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesiyle birlikte özelleştirmenin de yolu açılmış oldu.

Milli Piyango’nun düzenlemiş olduğu oyunlardaki gelirlerin haftalık cirosu yaklaşık 50 milyon Türk Lirası düzeyinde. Bu rakam yıllık 2,5 milyar Türk Lirası’na denk geliyor. At Yarışlarının da cirosunun bu rakama yakın olduğu tahmin ediliyor.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Milli Piyango’nun düzenlediği oyunların Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesinin ardından, şans oyunlarının özelleştirilmesinin önünde bir engel kalmamış oldu. Milli Piyango bahse konu oyunları; Türkiye Varlık Fonu’nun yetkisini 3. bir tarafa devredene kadar düzenlemeye yetkili olacak.

Türkiye Varlık Fonu’nun ihale yoluyla bu yetkiyi başka bir kurum ya da kuruluşa devretmesinin ardındansa Milli Piyango’nun söz konusu oyunları oynatma yetkisi kalmayacak. Bu noktadan sonra Milli Piyango’nun yetkisi; oyunları oynatmak adına lisans alan şirketleri izlemek ve denetlemekle sınırlı olacak. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.