Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler!

Kredi Kartı Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler!

Kredi Kartı Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler! Kayıp Kredi Kartı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı Kaybolduğunda Yapılması Gerekenler!

Kredi kartının kaybolması veya çalınması olma olasılığı bulunan durumlardandır. Bu gibi durumlarda mağdur olmamak için ve başkasının yaptığı harcamayı ödemek zorunda kalmamak için hızlı bir şekilde bankaya başvurulması gerekir. Aksi takdirde bankadan bankaya değişmekle birlikte kayıp kart ile veya çalıntı kart ile yapılan borçlanmalar kart sahibinden tahsil edilebiliyor.

Kredi kartının çalınması veya kaybolması halinde kayıp veya çalıntı ihbarından önce 24 saat içerisinde yapılan harcamalardan kart sahibi sorumlu olabiliyor. Bu yüzden kredi kartının kaybolduğu anlar anlamaz banka ile bağlantıya geçilmesi gerekiyor. Kredi kartının kaybolduğunun anlaşıldığı anda bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kart kayıp veya çalıntı bildirimde bulunulması gerekiyor.

Kredi Kartı Kaybolduğunda Müşteri Hizmetlerini Arayın

Kredi kartı kaybolduğunda hemen müşteri hizmetleri aranarak kayıp çalıntı menüsüne için gerekli numarayı tuşlayıp çalıntı veya kayıp bildiriminde bulunulabiliyor. Bankalar kredi kartı kayıp bildirimi gibi konularda diğer bankacılık hizmetlerine göre daha hızlı bir şekilde hizmet veriyor.

Kredi kartı çalıntı bildiriminde müşteri hizmetleri güvenlik amacıyla çeşitli bilgiler sorabiliyor. Müşteri hizmetleri güven amacı ile kart ile yapılan son alışverişi sorabilir. Bu yüzden müşteri hizmetlerini aramadan önce son yapılan alışveriş hakkında bilgi edinilmesi yararlı olacaktır.

Kredi kartının sigortalı ise kart kayıp bildiriminden 24 saat önce yapılan harcamalardan kredi kartı sahibi sadece 150 TL ödeyerek kurtulabilir. Fakat bankalar bu gibi durumlarda kayıp-çalıntı bildirimini şaibeli olarak görebiliyor. Eğer bankalar kayıp-çalıntı bildirimini şaibeli bulursa bildirimden 24 saat önce yapılan harcamaları karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.