Ana SayfaBankacılıkATM Kartımı Yuttu! Hangi Durumda Geri Alınamaz?

ATM Kartımı Yuttu! Hangi Durumda Geri Alınamaz?

ATM Kartımı Yuttu Ne Yapmalıyım? Bankamatiğin Yuttuğu Kartı Kurtarmak İçin Yapılması Gereken İşlemler! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ATM kartımı yuttu ne yapmalıyım diyorsanız kartınızın hangi sebeple ATM’nin yuttuğunu öğrenmelisiniz. Aksi durumda kartınızı asla geri alamazsınız!

Kartınıza Bloke Konmuş Olabilir mi?

Bankamatiklerin kart yutmasının çeşitli sebepleri vardır. ATM’ler kişinin hesabına bloke konulması veya ATM’lerde gerçekleşen teknik arızalar nedeni ile kartları yutabiliyor. Ayrıca banka kartının bankamatikte unutulması halinde ATM’ler kartı yutabiliyor.

Banka hesaplarına ödenmeyen borçların idari takibe düşmesi halinde bloke konulabiliyor. Banka kartının hesaplara bloke konulması nedeniyle ATM karttı yutmuşsa yapılacak bir işlem bulunmuyor. Banka şubeleri ile veya müşteri hizmetleri ile görüşseniz dahi bankamatik kartınızı alamazsınız.

ATM Arızalanmış Olabilir!

ATM’ler sık rastlanmasa da bazı zamanlarda arızalanabiliyor. Bankamatikler teknik arızalar nedeniyle banka kartını yutabiliyor. Bu gibi durumlarda kullanılan bankamatik banka şubesine ait bir bankamatik ise banka şubesindeki görevlilere durumu bildirilerek kartın geri alınması mümkündür. Fakat bu işlemi gerçekleştirebilmek için banka kartının kişiye ait olması gerekiyor. Eğer banka kartını yutan ATM banka şubesine ait değilse hemen müşteri hizmetlerinin aranmasında fayda vardır. Müşteri hizmetlerine durumu bildirerek banka kartının bloke edilmesini sağlayabilirsiniz. Kartınıza bloke konulmasını sağlayarak dolandırılma ihtimalinizi sıfıra indirebilirsiniz.

ATM’ler banka kartı belli bir süre ATM’den alınmazsa güvenlik amacıyla söz konusu banka kartını yutabiliyor. Bu gibi durumlarda da yukarıda bahsettiğimiz işlemleri yapmanız gerekiyor. Yani kullanılan ATM banka şubesine ait ise banka şubesi görevlilerine müracaat edilmesi gerekiyor. Eğer kullanılan bankamatik banka şubesine ait değilse müşteri hizmetleri aranarak banka kartı bir süreliğine bloke edilmesi gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.